Hamburger av kvernet høyrygg

Noen fredagskvelder er det eneste rette en juicy og smakfull hamburger. Forrige helg fikk vi ånden over oss og laget hamburgere av kvernet høyrygg. Når det først er gjort, er veien tilbake til kjøttdeigburgeren ganske lang. Både på smak og saftighet stiller den i en annen klasse.  Har du en kvern må du prøve det.  Det er langt mindre tidkrevende enn du tror og du vil garantert ikke angre. For å få frem den gode, rene kjøttsmaken er disse burgerne ikke smakstilsatt annet enn salt og pepper. Server hamburgeren med verdens beste hamburgerdressing, nemlig hjemmelaget «Thousand Island», og jeg tror jeg kan garantere at du vil smile etter å ha tatt første bit. Det er nemlig lett bli høytidsstemt av mindre. 

Dette trenger du:
800 gram kvernet kjøttdeig fra oksehøyrygg (har du ikke egen kvern kan du selvfølgelig bruke ferdig kvernet karbonadedeig)
Salt og pepper
Olje som tåler høy temperatur til steking (for eksempel solsikke)
Hamburgerbrød - oppskrift her
Hjemmelaget «Thousand Island» - oppskrift her
Det tilbehøret du liker best - her har vi brukt cheddar, tomat, rødløk, sylteagurk og salat

Slik gjør du:
Del kjøttet opp i mindre biter før du kverner det grovt gjennom en vanlig kjøttkvern. Krydre deretter kjøttet med salt og pepper. Ikke jobb for mye med kjøttet. Men det kan samles til en pølse som kan deles i like store deler.

Hamburgerne stekes på maks varme i olje som godt tåler varme - for eksempel solsikkeolje. Stek burgeren på sterk varme i ca 20 sekunder på hver side. Sett så ned temperaturen til halv styrke og etterstek i ca 3 minutter på hver side. Når det begynner å sive kjøttsaft ut av burgeren er den ca medium stekt. La burgerne få hvile før de serveres, slik at kjøttsaften får satt seg.

Mens kjøttet steker gjør du klart hamburgerbrødet med dressing og det tilbehøret du liker best.