Bolognese av høyrygg

Det er snart helg - og på tide med en skikkelig god bolognese! Bolgnese laget på høyrygg krever litt koketid, men du får betalt i form av herlig og mørt kjøtt i en smakfull tomatsaus. Har du ikke høyrygg kan du selvfølgelig også lage denne på god karbonadedeig. Det gjør seg selv - så det krever minimal innsats av deg bare gryten er satt til kok. En annen fordel er at den kan lages klar i forkant og varmes opp samtidig med at du koker spagettien. Høyrygg er også rimelig. Det kan kanskje komme godt med om lommeboken er litt slunken etter at alle januarregningene er betalt...

Du trenger:
600 gram høyrygg av storfe (evt karbonadedeig)
3 gule løk
3 fedd hvitløk
0,5 rød chili uten frø
2 store gulrøtter
100 gram bacon
2 ss oksefond (evn 1 kjøttbuljong-terning)
1 dl rødvin
evntuelt 2 dl vann om du ønsker en mer fuktig bolognese
2 bokser hermetiske tomater (cherry eller hakkede)
En halv potte fersk basilikum
salt og pepper

ca 300 gram spagetti eller annen pasta
fersk parmesan
olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du det:
Rens kjøttet for hinner og sener, og skjær det i terninger.  Varm opp olje i en jerngryte eller tykkbunnet kjele og brun kjøttet raskt i flere omganger.

Ha alt kjøttet tilbake i gryten, og stek det videre i ca 2 min sammen med strimlet bacon, hakket løk, hvitløk og chili. Ha i gulrot, fond, (evnt.vann) rødvin og tomater.  Smak så til med salt og pepper.  Kok opp og la alt småkoke under lokk i 1,5 time. Rør om av og til. Smak til igjen med salt og pepper.

Kok spagettien etter anvisning på pakken.

Server bolognesen med spagettien, masse frisk basilikum, revet parmesan, en raus klatt med rømme og nykvernet sort pepper. Et godt brød eller focaccia er også veldig godt til.