Pølsehorn

Har dere noen små bursdagsbarn i huset? Hvis dere skal invitere til bursdagsfest anbefaler vi disse utrolig gode pølsehornene. De er enkle å gjøre i stand i forkant, de trenger ikke noe tilbehør og kanskje det aller viktigste - barna elsker dem!

Til ca 20 pølsehorn trenger du:
En pakke med 5 kjøttpølser (du kan også bruke grill eller wiener - alt etter hva du liker best)
850 gram hvetemel
50 gram fersk gjær
5 dl melk
75 gram meierismør (temperert)
1 egg
1 ss salt
melk til pensling
sesamfrø til strøssel

Slik gjør du:.
Først lager du deigen til selve hornene:  Da har du de tørre ingrediensene + et egg i en bakebolle. Varm opp melk til ca 37 grader og rør ut gjæren i melken. Deretter tilsetter du den lunkne gjærblandingen i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter.

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 1 time). 

Nå skal du lage pølsehornene. Det gjør du slik:  
Del opp hver kjøttpølse i fire deler på langs. Du vil da få 20 tynne pølser. 

Jeg pleier så å dele horndeigen i to - for så å dele hver del i 12 deler. Jeg pleier nemlig alltid å lage noen (her altså 4) uten pølse, da det alltid kommer noen barn som ikke liker pølser eller små barn som ikke skal spise det helt enda. 

Deigbitene rulles til en lang leiv som så tvinnes den lange leiven rundt hver pølsebit slik du ser på bildet. De ferdige pølsehornene legges så på en bakepapirkledd stekeplate der de etterheves på et lunt sted i ca 30 minutter.  Før de settes i oven pensles pølsehornene med melk (evt egg) før du strør over sesamfrø til slutt.  

Pølsehornene stekes ved 225 grader i ca 10 minutter og nytes best «lune».