Stekt ris med skinke og grønnsaker

Mandag er en fin dag for restemiddag. Ofte er det rester igjen fra helgen som er fint å få spist opp før man handler inn til en ny uke. Denne enkle restemiddagen populært kalt " fried rice"  er både sunn, rask å lage og ikke minst god på smak. Samtidig er det store muligheter for variasjon - alt etter hva DU har av rester. I denne oppskriften er det brukt skinke, men det kan fint erstattes med grillet eller stekt kylling el.l. Du kan også lage denne kun på grønnsaker om du vil gå for en kjøttfri mandag.

Du trenger:
3 egg
1 god porsjon kokt ris (gjerne gårdsdagens)
300 gram kokt skinke
1 ss finhakket rød chili
3 finsnittede vårløk
200 gram brokkoli, gulrot, paprika eller sukkererter (eller litt av hvert - her kan du egentlig bruke det du har av grønnsaker)
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
6 ss østersaus
solsikkeolje til steking
fersk koriander
evnt finhakkede peanøtter

Slik gjør du:
Visp sammen eggene. Ha litt olje i en stekepanne og ha i eggene - stek dem til en lett eggerøre. Ta så eggene ut av stekepannen. Ha i litt mer olje i stekepannen. Stek så risen til den har blitt gyllen. Ha i skinken og stek videre. Ha i chili, sesamolje, grønnsakene og vårløk. Bland inn eggerøra. Hell over østersaus og soya.  Ha over finhakket koriander og evnt finhakkede nøtter.

Barna her i huset er ikke så glad i den asiatiske sausen - så her pleier jeg å dele risen i to stekepanner etter at jeg har hatt i skinken - Her er barnas favoritt stekt ris, skinke, erter og egg - gjerne med soya saus over, men den tar de på selv etterpå:)

Som du ser kan retten fint varieres etter hva du har i kjøleskapet, så prøv deg frem og finn din og barnas favoritt.