Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er fine greier. De er perfekt som en enkel middag, i barnebursdag, som turmat, som et lite mellommåltid etter barnehagen før et besøk i svømmehallen, eller som litt ekstra kos til kveldsmat. Jeg - og barna - blir også like glad hver gang vi finner en pose med pizzasnurrer i fryseren. Da kan det hende en pizzasnurre eller to finner vei ned i matboksen dagen etter, noe som pleier å være veldig populært. Problemet hos oss er bare at pizzasnurrene sjelden kommer så langt som til fryseren. Og det selv om jeg lager dobbel porsjon.  Jeg pleier å lage pizzasnurrer uten kjøtt, men med parmesan og mozzarella. Det gir en mild men god smak. Barna liker pizzasnurrene som de er, men jeg syntes litt hvitløksdressing oppå gjør susen.

Dette trenger du til 12 små eller 8 litt større pizzasnurrer:
pizzadeig  (se oppskrift her)
4 ss tomatsaus (se oppskrift her)
tørket oregano
i overkant av en halv fersk mozzarella
revet parmesan - eller annen ost etter ønske (fordelen med parmesan er at den renner mindre og ikke minst den fantastiske smaken)

Slik gjør du:
Rull ut pizzadeigen på et melet bakebord. Rull deigen som et kvadrat. Ha på et tynt lag med tomatsaus før du river over mozzarella og parmesan. Så strør du tørket oregano over. Rull deigen sammen til en pølse (evt rullekake) og del så opp i skiver som er ca 4 cm tykke. 

Pizzasnurrene kan enten stekes på vanlig bakepapirkledd stekeplate på 225 grader 15-20 minutter, eller på en pizzastein hvis du har det. Da kan du steke dem på  275 grader i ca 8 minutter. Hvis du bruker en pizzastein må du passe på at den er god og varm før du legger på pizzasnurrene.


Denne saken er publisert på plusstid.no