Barnepizza

Når vi har pizzakveld hjemme vil barna stort sett lage sin egen pizza. Både pizzaens form og innhold varierer fra gang til gang. For tiden er det ostepizza med parmesan og mozarella som er favoritten. Når de lager sin egen pizza er de mye tøffere til å prøve nye ting på pizzaen. Jeg tror ikke Anna ville smakt på oliven hadde det ikke vært for at det var de perfekte øynene til pizzakaninen hennes ;)

FullSizeRender-2.jpg

Du trenger:
0,5 porsjon pizzadeig (lager du denne pizzadeigen har du nok til 8 små barnepizzaer, eller 4 vanlig)
Rød pizzasaus (oppskrift finner du her)
en halv mozarella
ca 20 gram parmesan
ca 20 gram jarlsberg eller annen gulost
tørket oregano om barna liker det
olivenolje
 

Slik gjør du:
Skru på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm. 

La gjerne barnet kjevle ut pizzadeigen på et melet underlag. I starten måtte jeg hjelpe Anna for å få bunnen tynn nok, men nå har hun fått dreisen med kjevla. Men barnet trenger kanskje hjelp til å flytte pizzabunnen over på et bakepapir.  Ha så på et tynt lag med pizzasaus.  Og la barnet fordele ost utover.  Ha på litt oregano om barna liker det. Jeg bruker en tynn skjærefjøl med skaft for å få pizzaen inn på steinplaten i ovnen. Etter et minutt tar jeg bakepapiret ut. 

Stek så pizzaen på full varme midt i ovnen.  Jeg pleier å steke pizzaen i 6-7 minutter i min ovn, men her vil det variere med type ovn så følg med underveis slik at den ikke brenner seg. 

Ta den ut av ovnen når den er ferdigstekt. Det kan være godt å ringle litt olivenolje over.
Nå kan jeg tenke meg det er noen stolte små som kan nyte sin egenbakte pizza. GOD HELG!

Denne saken er publisert på plusstid.no