Hjemmelaget potetstappe

Når man spør barn hva slags poteter de liker best, svarer de ofte pommes frites, potetgull eller potetstappe. Til hverdags faller valget av disse tre helt klart på potetstappe hjemme hos oss. Og akkurat den må være hjemmelaget. Ikke bare er hjemmelaget potetstappe utrolig godt, men det er faktisk et godt utgangspunkt for lek med maten. Jepp, du leste riktig! Noen ganger er det både godt, sunt og gøy for barna å leke med maten. Med hjemmelaget potetstappe og masse oppkuttede grønnsaker kan barna lage de morsomste kreasjoner. Jeg ser aldri barna kaste seg over grønnsaksfatet så fort som når de har en potetstappe å pynte. Nydelig og populært tilbehør både til stekte kjøttpølser, kylling eller fisk. Nå er både de norske potetene og grønnsakene på sitt beste - så hvorfor ikke lage potetstappe og la barna leke litt med middagen? Plutselig har barna som egentlig ikke likte grønnsaker så godt, spist både brokkoliører, tomatøyne og gulrothår:)

Du trenger:
800 gram poteter (helst mandelpoteter)
3 dl melk
50 gram meierismør
salt og pepper

Slik gjør du det:
Skrell potetene og del dem i mindre biter. På denne måten trenger de kortere koketid. Ikke ha salt i kokevannet, da blir stappa bare seig. Kok så potetene møre.

Når potetene er myke moser du dem med en stamper, rør smøret inn i den varme potetstappen mens du sper med melken. Har du en kjøkkenmaskin med ballongvisp funker det også perfekt og ha de moste potetene i bollen og la maskinen gå mens du sper med smør og melkeblandingen. Da får du en fløyelsmyk potetstappe. Her funker det ikke med stavmikser da dette også vil gjøre potetstappen seig.  Smak til med salt og pepper til slutt.