Kjeks med hvit sjokolade og bringebær

Disse kjeksene har jeg laget hvert år etter at jeg fant oppskriften i et amerikansk matblad. De er utrolig gode og går raskt å lage. Den tidvis noe trassige tråringen her i huset var i dårlig humør en dag etter barnehagen da han fikk smake en av disse kjeksene. Han ble helt stille og satt for seg selv og spiste. Jeg spurte om kjeksen var god? Nei. Det var den ikke, sa han. Men han måtte jo spise den opp hvis han skulle få en til... Jeg skjønte akkurat hva han mente. Her er oppskriften. 

Du trenger:
225 g usaltet smør, romtemperert
225 g sukker
170 g kondensert melk
350 g mel
1 ts natron
150 g hvit sjokolade, hakket
175 g bringebær, ferske

Slik gjør du:
Bland sukker og smør godt sammen i en bolle, bruk gjerne en kjøkkenmaskin.  Bland så inn den kondenserte melken (jeg pleier å bruke Nestles kondenserte melk). Tilsett så mel og natron og rør det forsiktig sammen til en jevn deig.  Tilsett hakket sjokolade. 

Form små kjeks med hendene. Denne deigen rekker til ca 20-30 kjeks avhengig av hvor store du ønsker kjeksene. Vær obs på at de flyter litt ut under steking så lag dem gjerne litt mindre enn du ser for deg. 

Del bringebærene i 3-4 biter (avhengig av hvor store bærene er) og plasser dem i midten av kjeksen. Brett så deigen på kantene inn mot midten, slik at de delvis dekker bærene. Du kan også trykke bringebærene ned i deigen og legge et tynt lag med deig over, slik at bringebærene blir dekket. Prøv deg fram og se hva du liker best. 

Kjeksene legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-18 minutter. Ta ut kjeksene når de har fått en fin og gylden farge. 

Kjeksene avkjøles på rist.