Mellomgrove rundstykker

Finnes det noe bedre enn hjemmelagde, varme rundstykker i helgen?  Denne oppskriften er en gammel oppskrift jeg har fått av Mamma. Jeg bruker den til å lage alt fra horn og rundstykker til hamburgerbrød. Det at den inneholder både egg og litt ekstra smør gir et saftig og godt resultat. Jeg pleier også å justere mengden sammalt mel noe etter hvor grove jeg ønsker rundstykkene.

Du trenger:
700 gr hvetemel
150 gr sammalt mel
50 gr fersk gjær
5 dl melk
100 gr meierismør (temperert)
2 egg
en god klype salt

Slik gjør du: 
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader - rør ut gjæren.  Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt og litt.

Hev til dobbel størrelse ca 1 time - bak ut - etterheves så i ca 30 minutter. Pensles med egg og dryss over ønsket topping (solsikkekjerner, havregryn, sesamfrø etc.. )

Stekes på 240 C i 10-12 minutter