Søtt flatbrød med rømme & markjordbær

Er du på utkikk etter en liten sommer-snack? Hva med hjemmelagd søtt flatbrød med vaniljesmak servert med ordentlig rømme og sesongens beste bær, nemlig markjordbær?!  Planen var at det skulle være noen flere markjordbær på enn du ser på bildet, men når man går og plukker bær med to små går det gjerne to i koppen og ti i munn (på hver!) Men det er så mye smak i markjordbærene nå, så det gjør ikke så mye om det ikke er så mange av dem (smaken blir forøvrig ikke feil med vanlig norske jordbær heller) Og gidder du ikke bake flatbrød smaker det jammen med kjøpeflatbrød også. Men du må ha god rømme! Rørosrømme er vår favoritt, men det funker bra med sæterrømme også -  bare styr unna lettrømmen. Dette var foresten en virkelig slager hos de små også. Anna snakket faktisk i søvne om denne desserten: "Mamma jeg trenger mer sånne flatbrød...!"

Du trenger:
Markjordbær, eller vanlig jordbær
En god rømme (Rørosrømme anbefales!) 

Til dessertflatbrødene trenger du:
200 gram hvetemel eller fint speltmel
100 gram fint rugmel
0,5 ts salt
2 ss melis
1 liten vaniljestang
ca 2 dl vann

Slik gjør du:
Ha melet, salt, vaniljefrø og melis i en bakebolle. Elt dette sammen, mens du tilsetter litt og litt vann - til du har en fast, seig deig. La så deigen hvile minst en halv time i kjøleskapet.

Kjevl deigen så tynn du klarer med kjevle - eller bruk pastamaskin. Stek på takke, eller stekepanne på middels varme, til de er sprø. Jeg synes det er litt vanskelig å få til helt sprø flatbrød i panne så jeg steker de først i panne før jeg tørker dem helt sprø på en rist i ovnen (90 grader varmluft i ca 1 time)

Oppskriften er signert den nydelige kokken Karla Siverts❤️
 

Yoghurtis med blåbær

Hjemme hos oss har vi en treåring som elsker is. Det går ikke en dag hun ikke er i fryseren på isjakt. Med en treåring i hus må man velge sine kamper, og jeg må innrømme at jeg ikke alltid orker å ta den daglige iskampen. Litt for ofte gir jeg etter og som et resultat ender jeg opp med dårlig samvittighet. Men nå har jeg kommet på en løsning. Nå lager jeg is selv. Sunn yoghurt is. Behovet for grensesetting har kanskje ikke mildnet noe særlig, for Anna kan spise flere av disse på rad, men hvis jeg setter strek etter en is om dagen slipper jeg i det minste dårlig samvittighet og enda et raserianfall.  

Du trenger:
3 dl yoghurt naturell
1 dl blåbær
2 ss melis (kan erstattes med honning)

Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Hell i isformer. La stå i fryseren minst 4-5 timer, men gjerne over natten.