Rømmepudding med søte krutonger og blåbær

Har du lyst på noe sprøtt, søtt, og litt syrlig til dessert? Da bør du prøve denne. En fornorsket panna cotta laget på god rørosrømme.

Dette trenger du:
2 plater gelatin
3 dl fløte
100 gram sukker
1 vaniljestang
2, 5 dl rørosrømme - eller seterrømme (dette kan også erstattes med tjukkmelk)

Slik gjør du:
Legg gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Klem av vannet av gelatinen og rør denne inn i fløteblandingen.  Når blandingen har fått romtemperatur vender du inn rømmen. Hell over i en stor serveringsskål - eller i fire porsjonsskåler. La den avkjøles i kjøleskap. Når puddingen er stiv (ca 4-5 timer) er den serveringsklar.

Da er det bare å strø over søte krutonger og blåbær.

Til søte krutonger trenger du:
Et par skiver fint brød eller loff
2 ss olivenolje
2 ss sukker

Skjær brødet i små biter, vend det i olje og sukker. Stek dette på 150 grader i ca 25-30 minutter til de er blitt gyldne og sprø. 

Eplekake til hverdags

I dag før barnehagen spurte Anna meg: "Mamma, hva skal vi ha til dessert i dag?" De små får fort fine vaner etter en lang ferie. Det er jo greit at overgangen er litt myk - så en hverdagsdessert må være perfekt i dag. Nå er de norske eplene kommet - og de er så gode at det i grunn kan være en dessert i seg selv.  Men topper du eple med litt karamelisert crumbel, naturell youghurt og kanel- blir det rett og slett en nydelig frisk eplekake. Du lager denne desserten i underkant av 10 minutter og det beste av alt er at den nesten er sunn også. Så hos oss er det avgjort at det er helt innafor å kose seg med desserter som denne en hverdag i ny og ne.

Du trenger :
4 ss brunt sukker
4 kjeks (digestive, marie, havrekjeks - bruk det du har, evt tørre julekaker)
2 ss nøtter (mandler, hasselnøtter)
2 epler
kanel
3 dl yoghurt naturell
evnt 1 ss melis

Slik gjør du:
Ha sukkeret i en stekepanne og varm det på svak varme til du har en karamell. Ha oppi hakkede nøtter og kjeksen som du knuser lett med hendene. Rør rundt slik at karamellen legger seg som et tynt lag rundt nøtte-kjeksblandingen.

Kutt eplene i tynne skiver og legg utover et fat eller oppi et glass.  Dryss kanel over. Ha så på yoghurt (om du ønsker en søtere yougurt tilsett 1 ss melis i den naturelle yoghurten) Ha nøtte-kjeks blandingen på til slutt.