Fyll til fastelavnsboller

Hva liker dere å fylle fastelavnsbollene med? Jeg er vokst opp med boller som er fylt med et tynt lag med marsipan og pisket krem, og det blir ikke fastelavn hjemme hos mamma og pappa uten disse bollene. Selv har jeg ofte gått for varianten med vaniljekrem, noe som er skikkelig godt. I år er planen å teste sesongens sitronkrem, og jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til søndag! Spør jeg barna hva de vil ha, blir det fastelavnsboller med nugatti:) Uansatt fyll - boller blir det! Og alle skal få det obligatoriske melis-drysset på!

IMG_1066.jpg

Her finner du oppskrift både på vanilje og sitronkrem. Vaniljekremen pleier jeg å blande med litt pisket krem for så ha på fastelavnsbollen. Sitronkremen tenker jeg det er godt å smøre et lag med den på bollen, før du legger litt pisket krem oppå.

Du trenger til vaniljekrem
4 + 1 dl melk
40 gram smør
100 gram sukker
1 vaniljestang
1 egg
35 gram maisenna

Slik gjør du det:
Ha 4 dl melk, smør, sukker og vaniljestangen (skrap ut frøene og ha både stang og frø oppi) i en kjele. Kok dette opp på middels varme.

Bland sammen egg, 1 dl melk og maisenna i en bolle.  Sil så den den varme vaniljeblandingen direkte over egg & maisennablandingen og rør godt rundt. Hell så alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp. Her er det viktig å røre hele tiden så kremen ikke svir seg eller får klumper.

Når blandingen er kokt opp helles den tilbake i bollen. Legg plastfolie over og avkjøl bollen i et kaldt vannbad. Kremen blir tykkere når den avkjøles så ikke bli bekymret om du synes den virker litt tynn.

Oppskriften er hentet fra den fantastiske kokeboken «Godt brød».

Du trenger til sitronkrem
1 sitron
1,5 dl melis
2 egg
50 gram meierismør

Slik gjør du det:
Riv skallet av sitronen ( bruk den fineste siden på et rivjern) før du presser ut saften.  Ha saften sammen med melisen oppi en kjele. Pisk dette sammen med eggene og sitronskallet. Del smøret i terninger og ha dette oppi kjelen sammen med resten. Varm forsiktig opp og rør hele tiden til kremen tykner. Det er veldig viktig at kremen IKKE koker.

Hell over på et tett glass og avkjøl.