«Jukse-churros» med sjokoladesaus

Her har du oppskriften på hverdagsvarianten av de herlige, spanske frityrstengene!

Herlige sprøstekte "hverdags-churros" med smak av kanel og sukker!

Herlige sprøstekte "hverdags-churros" med smak av kanel og sukker!

«Churros» er det spanske svaret på våre smultringer. Originalen lages av en deig som minner om vannbakkels, som siden frityrstekes og rulles i sukker og kanel. Fantastisk godt, men litt for omstendelig hvis man plutselig får lyst på churros på en vanlig onsdag.

Her har du derfor oppskrift på hverdagsvarianten. Du bruker enkelt og greit loff som dyppes i en eggeblanding før de rulles i sukker og kanel. Deretter stekes de i ovnen til de er blitt gylne og sprø. Server gjerne med litt smeltet sjokolade og vaniljeis. Nam! 

Loffskiver er utgangspunktet for å lage denne nydelige desserten! 

Loffskiver er utgangspunktet for å lage denne nydelige desserten! 

Du trenger:
1 egg
2 ss melk
150 gram sukker
1 ts kanel
4 skiver loff (uten skorpe)

Sjokoladesaus:
1/2 plate kokesjokolade
1 dl kremfløte

Slik gjør du:
Sett ovnen på 220 grader. Legg et bakepapir på en stekeplate.

Fjern skorpene på loffskivene, og skjær brødet i staver. Ha egg og melk i en liten bolle, og bruk en visp til å røre det sammen. Bland sukker og kanel på en tallerken. Dypp hver loffskive i eggeblandingen, før du ruller den inn i kanel- og sukkerblandingen.

Legg de ferdig dyppede loffpinnene på bakepapiret og sett midt i ovnen i ca 6 minutter til de er blitt gyldne og sprø. La de avkjøles på brettet i et par minutter før de serveres.

Lag sjokoladesaus ved å grovhakke sjokoladen. Legg den i en kasserolle, og tilsett fløte. Varm opp og rør sjokoladeblandingen til en jevn røre.

Server med vaniljeis.

Denne saken er publisert på Plusstid.no