Spagetti med hurtigbolognese

Har barna i oppgave å hjelpe til med middagen som en del av hjemmeskolen? Her får du oppskriften på hurtigvarianten av klassikeren som både store og små elsker. Den er enkel å lage og med litt hjelp kan skolebarna gå løs på denne retten helt på egenhånd.

Hvis du har lyst på spagetti bolognese, men ikke har tid til å lage den ekte varianten, kan du bruke denne oppskriften. Da har du middagen klar på ca 20 minutter.

Hvis du har lyst på spagetti bolognese, men ikke har tid til å lage den ekte varianten, kan du bruke denne oppskriften. Da har du middagen klar på ca 20 minutter.

Spagetti Bolognese er en rett som de aller fleste barn liker. En ekte bolognese skal få lov til å stå og putre i en god time for at alle smakene skal få utvikle seg. Men hurtigvarianten blir veldig god den også, og barna elsker den!

Server med rømme og parmesan. Og muligens ketsjup til familiens minste.

Dette trenger du for å lage hverdagsvarianten av spagetti bolognese!

Dette trenger du for å lage hverdagsvarianten av spagetti bolognese!

Til 4-6 personer trenger du:
500 gram kjøttdeig
1/2 løk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
2 dl vann
1/2 buljongterning, gjerne okse 
1 boks hermetiske tomater
1 ss ketsjup
en liten klunk appelsinjuice
salt, pepper
ca 500 gram spagetti

Slik gjør du:
Varm opp litt olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen til den har fått fin farge.

Skrell gulrot og løk. Kutt løk, gulrot og stangselleri i små biter. Finhakk hvitløken. Ha alle grønnsakene i pannen sammen med det stekte kjøttet. Tilsett ketsjup og bland det godt inn i kjøttdeigen.

Tilsett deretter hermetiske tomater og appelsinjuice. Kopp opp vann og bland det med 1/2 buljongterning. Hell kraften i pannen, rør godt og la det putre på lav varme i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Server spagetti med revet parmesan og gjerne litt rømme.

Denne saken er publisert på Plusstid.no