Havrekjeks til hjemmeskolen

Akkurat som om de aller fleste av oss må ha en god kopp kaffe for å starte arbeidsdagen, insisterer skoleeleven her hjemme nå på en kopp varm melk med honning og en havrekjeks når vi går på kontoret. Kjeksene kan lages med eller uten rosiner, de er lette å lage og derfor supre å ta med barna på.

D668B134-E4AC-45D5-AFE4-6A5421802346.jpg

Til ca 40 kjeks trenger du:
300 g store havregryn
300 g romtemperert smør
100 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
200 g hvetemel
1 ts kanel
1 ts flaksalt
ca 100 g rosiner (halver mengden hvis du ønsker rosiner i kun halvparten av kjeksene)

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Legg bakepapir på 4 stekebrett.

Pisk smøret mykt med en ballongvisp før du tilsetter sukkeret og pisker det hele godt i et par minutter. Tilsett så resten av ingrediensene, med unntak av rosinene. Når deigen er godt eltet sammen tilsetter du rosinene.

La gjerne deigen få hvile 30 minutter i kjøleskapet før du begynner å lage kjeksene. Da er den lettere å jobbe med.

Fordel så deigen i topper på bakepapirene. Hvis du har en is-scoop er det perfekt til denne jobben, men har du ikke det kan du gjerne bruke to spiseskjeer. Klem deretter toppene forholdsvis flate med fingrene eller baksiden av en skje.

Stek kjeksene i 14-16 minutter. Følg med slik at de ikke blir brent. La de nystekte kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist og lar de avkjøles der.

Kjeksene holder seg fint i en lufttett kakeboks i minst en uke.