Julebrød

I dag skal vi bake julebrød! Nybakt julebrød eller julekake med godt smør er noe av det aller beste jeg kan få i adventstiden. Og det tror jeg resten av familien kan skrive under på! Sist jeg bakte disse, skulle jeg en raskt tur i butikken, og da jeg kom tilbake var den ene kaken forsvunnet, og minstemann lurte på når jeg skulle bake dette fantastiske brødet igjen! Nå er deigen satt! og etter julegrøten skal vi kose oss med julekortskriving og julebrød med masse smør! Oppskriften er signert “Godt Brød” og vi anbefaler deg virkelig å teste den.

IMG_0306.jpg

Du trenger
20 gr havregryn
1 dl +2,5 dl vann
550 gr hvetemel
110 gr sukker
4 ss solsikkeolje
30 gr fersk gjær
3 gr salt
6 gr kardemomme
200 gr rosiner

Slik gjør du det
Kok opp 1 dl vann, bland i havregrynet - og la dette avkjøles i bakebollen.
Bland så i resten av ingrediensene med unntak av rosinene. De 2,5 dl med vannet skal være lunkent og her rører du ut gjæren. Om du bruker tørrgjær har du det oppi sammen med de tørre ingrediensene.

Elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter, ha i rosinene og elt 5 minutter til.

La deigen heve i bollen ca 1 time med et kjøkkenhånkle over. Del så i to like emner, og form de til to boller, la de hvile under håndkle på benken i ca 15 minutter. Form så julebrødene til ønsket størrelse - om du ønsker de runde eller litt avlange. .

La de så etterheve under kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse (ca 1-2 t)

Stek på 200 grader i ca 25 minutter.