Grov bakst med grønnsaksfyll

Å fylle grov bakst med en herlig grønnsakssaus som toppes med ost er vårt beste triks til å få barna til å spise mer grønnsaker enn de faktisk aner!

IMG_5459.jpg
IMG_5462.jpg

Til hornene trenger du:
700 gram hvetemel
150 g fint sammalt hvetemel
50 gram gjær
5 dl melk
75 gram meierismør (temperert)
1 egg
1 ss salt
revet ost

Til grønnsaksfyllet trenger du:
1 løk
2 fedd hvitløk
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
ca 300 gram sjampinjong
4 tomater
1 boks hermetiske tomater
3 dl buljong (kjøtt- eller grønnsaksbuljong)
2 ts tørket oregano
olivenolje og smør til steking
salt og pepper

IMG_5449.jpg

Slik lager du grønnsaksfyllet:
Finhakk løk og hvitløk, del selleri og gulrøtter i små terninger (veldig lurt at disse er små om du skal lure i barna noe de tror de ikke liker) Rens og skjær soppen i små terninger.

Varm litt olje i en panne. Fres så løk og hvitløk til det er mykt før du tilsetter gulrot og selleri. La det frese med i noen minutter. Ha dette over i en kjele. Ha litt smør i panna, stek så soppen.

Ha så de hermetiske tomatene, tomatene, alt krydderet, buljongen og den stekte soppen oppi kjelen. Kok opp og la det småputre i minst en halvtime. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du deigen:
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Tilsett den lunkede melken hvor du har rørt ut gjæren. Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minuttter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter.

Hev til dobbelt størrelse i bollen (ca 1 time).

Når du skal bake ut pleier jeg å bake enten snurrer eller fylte horn, eller kanskje du kan bake halvparten av hver.

Del da evt deigen i to.

Kjevl ut den ene delen som et kvadrat, det er lurt ha ha litt mel på bordet så det ikke setter seg fast. Fordel ca halvparten av fyllet utover, før du ruller det sammen som en pølse. Del opp i biter før du legger de på en bakepapirkledd stekeplate. La snurrene etterheve mens ovnen blir varm.

Den andre delen, kjevler du ut (på et melet bakebord) til en stor runding. Del opp som 8 pizzastykker, fordel fyllet og litt revet ost på hver av delene, før du ruller det sammen fra ytterst til innerst som horn. La hornene etterheve på brettet mens ovnen blir varm.

Stekes på 225 grader i ca 15 minutter og avkjøles på rist.