Japanske pannekaker «Okonomiyaki»

«Okonomiyaki» betyr noe i retningen av «ta det du har, og stek det». Du skal altså lete lenge etter en oppskrift som egner seg bedre til rester enn dette.

Matrester kan forvandles til en skikkelig digg middag hvis du bruker dem i japanske pannekaker!

Matrester kan forvandles til en skikkelig digg middag hvis du bruker dem i japanske pannekaker!

«Okonomiyaki» er en veldig populær street-food rett i Japan. Basen består som regel av kål og egg, men pannekakene kan varieres etter det du har lyst på, og ikke minst har liggende av rester fra grønnsaker, kjøtt, sjømat eller kylling.

Du kan også erstatte kålen med nudler, hvis du ønsker det. Nudelvarianten stekes mer som en omelett, mens denne varianten med kål stekes som en tykk pannekake.

Topp pannekakene med tynne striper av okonomiyakisaus og majones, og server med feks sesamfrø, vårløk og syltet ingefær. Det er dessuten veldig godt med litt krønsj på toppen. Har du noen rekechips liggende, kan du knuse det og ha det på toppen.

I denne oppskriften har vi brukt rester av kylling og bacon, men du kan fint erstatte både grønnsaker og kjøtt med det du har i kjøleskapet.

I denne oppskriften har vi brukt rester av kylling og bacon, men du kan fint erstatte både grønnsaker og kjøtt med det du har i kjøleskapet.

Du trenger:
1/2 hodekål
1 gulrot
1 løk
1 ss salt
2 ss soyasaus
100 gram hvetemel
2 egg
2 vårløk
ca 3 skiver bacon
rester av kylling tilsvarende 1 lår


Til Okonomiyakisausen trenger du:

1 dl østerssaus
1 ss ketsjup
1/2 ss worcestersaus


Til Sriracha-majonesen trenger du:
1,5 dl majones
1,5 ss sriracha

Slik gjør du:
Bland sausene og ha dem i hver sin serveringsskål.

Finsnitt grønnsakene.

Hvis du bruker rå kylling eller kjøtt bør du skjære det i tynne strimler og steke det i stekepannen først.

Ha så grønnsaker og stekt kjøtt/kylling i en bolle. Tilsett salt og rør det inn i blandingen. Tilsett egg, mel og soyasaus. Rør det hele godt sammen.

Varm opp stekepannen med olje på middels varme. Hell på røre til en pannekake. Lag dem gjerne litt små. Da er de enklere å snu. Legg på lokk. La pannekaken steke under lokk i ca 5-7 minutter til den er gjennomstekt. Da snur du pannekaken og lar den få steke like lenge på den andre siden.

Server!


Denne saken er publisert på Plusstid.no