Brownies til mai-festen

Brownies er perfekt å bake når du skal ha gjester på 17. mai, eller kanskje blir spurt om å bake til konfirmasjon. Hvorfor? Fordi alle liker brownies , og fordi den nesten bare blir bedre av å bli bakt dagen før!

IMG_3135.jpg

Du trenger
85 gram mørk sjokolade
115 gram smør
265 gram sukker
2 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts havsalt
85 gram mel
evt hvit sjokolade

Slik gjør du det

Varm ovnen til 175 grader. Legg et bakepapir i en liten ildfast form som måler ca 20 x 20 cm. Pass på at bakepapiret dekker hele formen. Smør bakepapiret med smør.

Grovhakk den mørke sjokoladen og legg den i en kjele sammen med smøret, som du har delt i terninger. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Rør forsiktig rundt underveis slik at alt smelter og klumpene forsvinner. Når alt er smeltet, tar du kjelen av varmen og lar sjokoladeblandingen avkjøles litt.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett vaniljeekstrakt og salt og rør forsiktig inn. Tilsett litt og litt mel og rør alt inn i deigen. Deretter tilsetter du sjokolade- og smørblandingen og rører det hele godt sammen på lav hastighet.

Hvis du ønsker å tilsette hvit sjokolade hakker du den grovt og rører den forsiktig inn helt til slutt.

Hell deigen over i formen og bruk en slikkepott slik at det blir en jevn høyde på kaken i formen. Stek så kaken i 25-30 minutter. Sjekk med en trepinne / tannpirker at det ikke henger igjen noe deig på pinnen.

La kaken avkjøles før du kutter den opp i den størrelsen du ønsker. Jeg synes den er best når den har fått natten i kjøleskapet, og deretter en liten stund på kjøkkenbenken.

Del den opp i små kvadratiske stykker og la barna hjelpe til med å drysse litt melis over kaken før servering.