Fish'n chips

Denne klassikeren har vært britenes livsrett i en årrekke. Men du trenger ikke dra til England for å få skikkelig god fish’n chips. Det kan du enkelt lage hjemme!

Frityrstekt fisk og poteter med remulade er kosemat på sitt aller beste! Foto: Familiematblogg

Frityrstekt fisk og poteter med remulade er kosemat på sitt aller beste! Foto: Familiematblogg

Fish’n chips er frityrstekt fisk og poteter som først er dyppet i frityrrøre før de friteres i varm frityrolje. Fisken serveres med en hjemmelaget remulade og er perfekt kosemat en kveld du har litt ekstra tid og har lyst på noe skikkelig godt. 

Hvis du ønsker litt grønt til, smaker det nydelig med en knallgrønn ertestuing til den frityrstekte fisken.

Dette trenger du for å lage fish & chips hjemme. Foto: Familiematblogg

Dette trenger du for å lage fish & chips hjemme. Foto: Familiematblogg

Middagen er servert! Foto: Familiematblogg

Middagen er servert! Foto: Familiematblogg

Til fish’n chips trenger du:
ca 900 gram poteter
ca 2 liter solsikkeolje, til frityr
225 gram filet av torsk eller hyse
225 gram hvetemel
3 dl kald øl
3 toppede ts bakepulver
salt og pepper

Remulade:
1/2 dl majones
1/2 dl rømme
2 ss hakket sylteagurk
1 ss kapers
salt
pepper

Slik gjør du:
Lag frityrrøren først: Visp melet, øl og bakepulver sammen til røren er tyktflytende og skinnende. Tilsett salt og pepper og rør det hele sammen. La røra hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Skrell potetene og gi dem formen som grove chips. Pass på at de er like store. Da er sjansen størst for et vellykket resultat. Skyll dem i kaldt vann i ca 5 minutter. Tørk dem godt.

Kok potetchipsen i lettsaltet vann til potetene blir møre. Løft potetene opp av vannet og over på en rist. Ta det litt med ro når du gjør dette. Ikke hell alt over på en gang, da vil potetene bli most. La potetene ligge der og dampe seg tørre.

Hell solsikkeoljen i en stor kjele. Bruk en temperaturmåler og følg med på temperaturen. Den skal bli 190 grader. Når oljen når denne temperaturen vil det bruse rundt en tresleiv.

Dryss litt salt på fisken og la den få ligge og marinere i saltet noen minutter. På denne måten vil du fjerne alt overflødig vann. Tørk så fisken med kjøkkenpapir og del den i 4 eller 8 jevne stykker, avhengig av hvor store stykker du ønsker. Vend så stykkene i mel og rist av det overflødige.

Dypp så fiskestykkene i frityrrøren slik at de blir helt dekket av røre. Deretter senker du dem ned i den varme oljen, en etter en. Vær forsiktig slik at du ikke får den varme oljen på deg. La fisken koke i den varme oljen i ca 4 minutter, eller til fisken er gjennomkokt og frityrrøra er gylden og sprø. Ta fiskefiletene ut av den varme oljen og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir før du serverer.

 Nå tar du de tørre potetene og legger dem forsiktig i den samme, varme oljen som du har fritert fisken i. La dem friteres der til de er gylne og sprø.

Ta ut potetchipsen av den varme oljen og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.

Lag  remulade ved å blande sammen majones, rømme, finhakket sylteagurk og kapers. Smak til med salt og pepper.

Server og nyt!

Denne saken er publisert på Plusstid.no