Enhjørningkake

En enhjørningkake ser imponerende og flott ut, og kan fremstå som et umulig prosjekt for mange. Men den er faktisk ikke så vanskelig å lage!

Ved hjelp av en iskjeks, marsipan, marengsroser og rosa konditorfarge kan du også lage en enhjørningskake!

Ved hjelp av en iskjeks, marsipan, marengsroser og rosa konditorfarge kan du også lage en enhjørningskake!

Hva gjør du når du ikke er konditor og minsten ønsker seg enhjørningkake til bursdagen?

Å bestille en kake er uaktuelt. Det samme er å gå igang med et bakeprosjekt som krever at du må spesialbestille en masse utstyr og ingredienser fra ulike nettbutikker. Nei. Kaken må kunne lages av ingredienser som du stort sett finner på nærbutikken, og den skal kunne lages av deg, altså en vanlig dødelig.

Vet du hva? Tro det eller ei, men det kan denne kaken!

Selve utgangspunktet her er en sjokoladekake i langpanne. Den bruker vi til å stikke ut fire små rundinger som vi legger oppå hverandre, kun adskilt av en deilig sjokoladeglasur. Deretter legger du på et marsipanlokk, som du enten kjøper ferdig eller kjevler ut selv.

Hornet lager du enkelt av en iskjeks som du kjøper på butikken og dekker med marsipan og kakepynt i gull. Og håret? Gjør det enkelt. Lag små marengsroser i ulike rosanyanser som du pynter kaken med. Ikke bare ser det fantastisk ut, godt smaker det også!

Lykke til!

Disse elementene trenger du for å lage en fantastisk enhjørningskake. Foto: Familiematblogg

Disse elementene trenger du for å lage en fantastisk enhjørningskake. Foto: Familiematblogg

Dette trenger du for å lage sjokoladekaken:
500 gram hvetemel
500 gram sukker
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
6 store ss bakekakao, evt oboy
4 egg
7 dl kefir
350 gram smeltet smør

Slik gjør du:
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør så inn smeltet smør, kefir og alle de tørre ingrediensene, til du har en smidig deig. Hell så røren over i en bakepapirkledd langpanne.

Kaken stekes så på 175 grader i ca 30 minutter (sjekk med en stekepinne om den er ferdig). Avkjøl deretter kaken.


Dette trenger du for å lage sjokoladeglasur:
2 ts vaniljesukker
5 dl melis
6 store ss oboy
75 gram smeltet smør
0,5 dl kaffe

Slik gjør du:
Lag glasuren ved å røre alle ingrediensene sammen: Start med det fuktige før du rører inn oboy, vaniljesukker og litt og litt av melisen til en jevn og fin glasur.

Når kaken er avkjølt bruker du en kakering med diameter på 15 cm. Bruk denne til å stikke ut fire små ringer av sjokoladekaken. Dekk de fire små sjokoladekakene med glasur. Finn fram et serveringsbrett og monter de fire lagene med sjokoladekake oppå hverandre slik at du får en høy kake bestående av fire lag, kun adskilt av sjokoladeglasur.


Dette trenger du for å lage marengsroser / pikekyss:

2 stk eggehviter
120 gram sukker
rosa konditorfarge

Slik gjør du:
Sett ovnen på 100 °C.

Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs. Del så innholdet i tre ulike boller. Tilsett ulik mengde av rosa konditorfarge i de tre ulike bollene og rør inn, slik at du ender opp med marengs i tre ulike nyanser av rosa.

Bruk en sprøytepose (eller liten plastpose som du har klippet hull i tuppen) og form små marengsroser direkte på en bakepapirkledd stekeplate.Lag dem i ulik størrelse slik du ser på bildet.

Stek på midterste rille i 60 minutter. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.

Til montering av kaken trenger du:
1 stk marsipanlokk
melisglasur av melis og litt vann til å montere elementene på kaka
1 stk iskjeks
marsipan til horn og ører
kakepynt i gull
svart fondant eller marsipan til å lage øyne (evt lakrislisser)


Slik monterer du kaken:

Bruk et ferdig utkjevlet marsipanlokk, eller kjevl ut marsipan til et kvadratisk lokk. Bruk evt marsipanfondant hvis du skal kjevle ut lokket selv, det er litt lettere å jobbe med. Legg lokket over sjokoladekaken.

Kjevle ut marsipan til en tynn pølse. Tvinn denne rundt iskjeksen slik at du ender opp med en iskjeks som er dekket av marsipan.

Bruk en liten pensel og børst kakepynt i gull på marsipanhornet ditt. Plasser hornet midt på kaken.

Skjær ut ører av marsipan og plasser dem på hver sin side av hornet.

Lag en melisglasur av melis som du rører ut i 1 ss vann. Bruk denne glasuren til å feste og dandere marengsene på kaken slik at det ser ut som hår.

Bruk enten lakrislisser, svart fondant eller marsipan for å lage øyne på enhjørningen. Fest to snorer foran på kaken med melisglasur slik at det ser ut som øyne.

VOILA!

 
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no