Rester av lam i pitabrød

Er du så heldig å ha igjen rester etter gårsdagens lammelår er det bare å glede seg til verdens beste restemiddag.

Rester av lam smaker nydelig i pitabrød. Foto: Familiematblogg

Rester av lam smaker nydelig i pitabrød. Foto: Familiematblogg

Denne restemiddagen er så god at jeg begynner å glede meg til den allerede før jeg har spist selve hovedmiddagen, nemlig lammelår med rotgrønnsaker. Det sier ikke så rent lite.

Til denne retten smaker det nydelig med hjemmelagde pitabrød, men hvis du først er i restemodus og ikke har tid eller ork til å bake, fungerer det veldig godt med kjøpepitabrød eller potetlefser også. Bruk det du har av grønnsaker i kjøleskapet, og topp det hele med tzatziki, srirachamajones, eller rett og slett rømme. Nyt!

Har du litt syltet rødløk på lur smaker det fantastisk som topping i pitabrød med lam. Foto: Familiematblogg

Har du litt syltet rødløk på lur smaker det fantastisk som topping i pitabrød med lam. Foto: Familiematblogg

Til 4-6 personer trenger du
rester av lammelår
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts revet ingefær
1/2 rød chili
2 fedd hvitløk
salt
pepper
frisk koriander

Til servering:
pitabrød, lefser el.l.
tomater
salat
syltet rødløk
agurk
feta-ost
rømme

Slik gjør du:
Strimle lammekjøttet så jevnt du kan. Stek det i olje i en stekepanne på middels til høy varme.

Når det begynner å bli gyllent og litt sprøtt i kantene, tilsetter du krydderne og lar dem frese med i et lite minutt eller to. Avslutt med frisk koriander og sitron.

Varm opp pitabrød eller bruk lefser evt brødskiver hvis du ønsker det, og anrett med lammekjøtt og det du har tilgjengelig av fetaost, ønskede grønnsaker, syltet rødløk, rømme/ tzatziki el.l.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no