Iskake med bringebær og marengs

Sørg for en søt og god avslutning på året med denne fantastisk gode iskaken!

Søt marengs, syrlige bringebær og hjemmelaget iskrem. Blir det bedre?

Søt marengs, syrlige bringebær og hjemmelaget iskrem. Blir det bedre?

Jeg elsker å servere iskaker når vi skal ha middagsgjester. Ikke bare smaker de nydelig og er en lett og frisk avslutning på ethvert måltid, de kan også lages ferdig flere dager før de skal serveres, noe som er perfekt når det er mye annet som også skal på plass.

Denne iskaken er favoritt hjemme hos oss. Kombinasjonen av søt, seig marengs og hjemmelaget bringebæris er ikke annet enn nydelig. Denne må dere prøve!

Dette trenger du for å lage iskake med marengs og bringebæris!

Dette trenger du for å lage iskake med marengs og bringebæris!

Til 8-12 personer trenger du:

Marengsbunn:
4 eggehviter
250 gram sukker
1 ts eplesidereddik
2 ts Maizena

Bringebæris:
600 ml fløte
1 boks søtet kondensert melk (400 gram)
1 vaniljestang, frøene av
2 dl hjemmelaget bringebærsyltetøy
frosne bringebær

Slik gjør du:
Varm ovnen til 150 grader. Kle en rund kakeform (ca. 20 cm) med bakepapir.

Visp eggehviter stive ved middels hastighet i en kjøkkenmaskin. Tilsett først 2 ss sukker og visp til myk marengs, tilsett så resten av sukkeret litt etter litt. Skru så opp hastigheten til maks og visp til marengsen er blitt tykk og skinnende blank. Vend så inn eddik og maizena med en slikkepott Hell marengsen i formen og bre den utover slik at overflaten blir jevn. Sett den så inn i forvarmet ovn og la den steke i 1 time. Avkjøl så marengsbunnen i formen.

Bland fløte, kondensert melk og vaniljefrø i en bolle. Visp det sammen til en tykk og myk krem. Hell kremen og bringebærsyltetøyet vekselvis over marengsbunnen. Lag tykke striper av syltetøyet. Bruk så en kniv og lag noen “svinger” gjennom lagene.

Dekk kaken med med plast og sett i fryseren i minst 12 timer.

Ved servering tar du ut kaken av formen og fjerner bakepapiret. Pynt så med bringebær og dryss over med melis. Voila!

Denne saken er publisert på Plusstid.no