Gresskarmos til baby

Den milde, litt søte smaken til gresskaret er et perfekt utgangspunkt for både supper og grønnsaksmos når du lager hjemmelaget babymat.

Har familiens minste begynt med fast føde? Prøv denne grønnsaksmosen med blant annet gresskar, potet og ingefær. Den er næringsrik og veldig god på smak.

Har familiens minste begynt med fast føde? Prøv denne grønnsaksmosen med blant annet gresskar, potet og ingefær. Den er næringsrik og veldig god på smak.

Hvis du ønsker å lage hjemmelaget babymat, er gresskar noe av det første du kan begynne med. Gresskaret har en rund og søt smak som er lett å like, og den kan brukes på samme måten som potet, søtpotet og rotgrønnsaker. Den egner seg perfekt til å lage både grønnsaksmos og grønnsakssuppe, og begge deler kan fint fryses hvis du ønsker å ha litt på lur.

Denne oppskriften stammer fra babymatens guru, nemlig Margit Vea og hennes supre kokebok Babymat. Det første året. Hjemme hos meg var denne grønnsakssuppen en stor favoritt med både appelsin og kokos, men du kan fint droppe det i begynnelsen, og heller lage en litt enklere variant. Smak deg fram og finn ut hva den lille hos deg liker best!

I denne oppskriften har vi redusert væskenivået i den opprinnelige oppskriften slik at det blir en god grønnsaksmos, noe som er perfekt for de aller minste. Hvis du heller ønsker suppe kan du bruke 1 liter kraft eller vann.

Denne grønnsaksmosen egner seg fra 6 mnd.

Med disse ingrediensene kan du lage en nydelig gresskarmos eller suppe som egner seg til en liten baby fra 6 mnd.

Med disse ingrediensene kan du lage en nydelig gresskarmos eller suppe som egner seg til en liten baby fra 6 mnd.

Du trenger:
ca 500 gram gresskar
1 potet
1 løk (kan utelates om barnet reagerer)
1-2 ts revet ingefær
1/2 liter kraft eller vann
1 appelsin (kan utelates i begynnelsen)
1 lime, saften av
salt og pepper
ev. 1/2-1 dl kokosmelk

Slik gjør du:
Skrell og skjær gresskarkjøtt og potet i terninger. Rens og grovhakk løk. Riv ingefær på rivjern.

Kok opp kraften og ha i grønnsakene. La alt koke til grønnsaken er møre.

Skrell appelsinen, ha appelsinkjøttet i kjelen og mos alt med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett limsaft og smak til med salt og pepper. Tilsett litt kokosmelk hvis du ønsker en litt rundere smak.

Server!


Denne saken er publisert på Plusstid.no