Ramen

Nudler er en hit blant store og små. Når nudler får følge med en skikkelig god kraft, blir det til den populære retten «ramen». Inspirert av Ole Martin Alfsens kokebok Familiemiddag, har vi testet en hverdagsvariant av ramen.  Ekte ramen består av både hjemmelagde nudler og kraft som er kokt på svinebein, kyllingskrog, oksehaler, skalldyr eller bare grønnsaker, men det får vente til en dag vi har bedre tid. Her har du en kjapp variant som er laget på kyllingbuljong og smakt til med soya, fiskesaus og lime. Altså ikke helt autentisk. Men skikkelig godt! Vi har laget den uten kjøtt, men du kan fint tilsette stekt eller kokt kylling hvis du ønsker en mer fyldig middag.

IMG_1412.jpg

Du trenger  
1 pk eggnudler  
1,5 l kyllingkraft  (evt grønnsakskraft)
1-2 ss fersk ingefær  
3 hvitløksfedd  
1 stilk sitrongress (hvis du får tak i)  
0,5 rød chili  
1 gulrot  
0,5 paprika  
2-3 vårløk  
1 rødløk  
0,5 squash  
saften av 1 lime
2 ss fiskesaus  
2 ss soyasaus  
Fersk koriander  
egg 
evt stekt eller kokt kylling (500 g) om du ønsker en mer fyldig ramen  

 Slik gjør du  
Sett over vann til nudlene, de kan forkokes for så ha i suppen ved servering. 
Kok opp kraften, før du tilsetter finhakket ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. La dette trekke i minst 5 minutter. Finhakk grønnsakene og la det trekke med i ca 3 min. Har du kylling i suppa de tilsetter du den sammen med grønnsakene.  Smak til med soya, fiskesaus og lime.

Server med finhakket koriander og kokt egg.