Karamellpopcorn

Popcorn er godt i seg selv, men rører du inn søt, varm karamell får du en herlig kombinasjon av sprøtt, seigt og søtt som gjør filmkvelden komplett.

Seigt, søtt og sprøtt. Karamellpopcorn er perfekt til både filmkveld og barnebursdag.

Seigt, søtt og sprøtt. Karamellpopcorn er perfekt til både filmkveld og barnebursdag.

I denne oppskriften kan du selvfølgelig bruke ferdig kjøpt popcorn, men vi synes det er noe eget med nypoppet, helt ferskt popcorn som fortsatt er litt varmt. Dessuten er det langt rimeligere og et topp alternativ hvis du f.eks. skal ha barnebursdag.

Hva med å droppe godteposen og lage poser med karamellpopcorn til alle de små gjestene? De blir garantert fornøyd! (Bare husk å lage en pose til deg selv også, for dette er snadder! )

Sukker og popcorn er alt som trengs for å lage karamellpopcorn hjemme.

Sukker og popcorn er alt som trengs for å lage karamellpopcorn hjemme.

Til ca 4-6 personer trenger du:
100 gram rå, upoppet popcorn
2 ss olje
2,5 dl sukker
0,5 dl vann

Slik gjør du:
Lag popcorn først: Sett platen på sterk varme og ha i olje. Legg i kun to korn popcorn. Når de popper, heller du i resten av popcornene og tar gryten av platen.

Rist på gryten, slik at oljen fordeler seg godt over alle korn. Sett gryten tilbake på platen, senk varmen litt og vent på at popcornene popper! Rist litt av og til så ikke popcornene setter seg fast i bunn.

Hell så det ferdig poppede popcornet utover et stekebrett, kledd med et bakepapir. Hell sukkeret i en liten kasserolle. Tilsett vann, rør rundt og kok opp over middels varme. La sukkerlaken koke til gyllen karamell. Dette tar ca 8 minutter. Vær så rask når du ringler karamellen jevnt over popcornet med en tresleiv. Pass på så du ikke brenner deg, dette er varmt! Prøv å vende litt rundt på popcornet, slik at karamellen blir jevnt fordelt. Avkjøl.

TIPS: Legger du karamellpopcorn i små plastposer som du lukker godt, holder det seg fint og sprøtt i en liten uke.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no