Ost- og skinkevafler

Jeg har lenge tenkt jeg skulle teste vafler med fyll, men fram til nå har det blitt med tanken. Grunnen til utsettelsen er nok en bekymring for søl, ost som fester seg i vaffeljernet osv. Men etter å ha laget disse tenker jeg: "Hvorfor har jeg ikke laget dette før?!"

Vi har helt klart fått en ny hverdagsfavoritt. En favoritt til de dagene vi har 5 minutter til middagen bør være på bordet. Ja, for lager du røra kvelden før, tar det faktisk bare 5 minutter. Da kan du kutte opp litt grønnsaker også mens vaflene steker.   Min bekymring for mye søl ble det ikke noe av, og når jeg satt frem en skål med rømme og kuttet grønnsakene i staver, ble dette derimot utmerket fingermat - som ga minimalt med oppvask.

IMG_7343.jpg

Du trenger (til ca 8 plater)
3 egg
4 dl melk
100 gram havregryn
150 gram hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
75 gr smeltet smør
100 gram skinke i strimler
100 gram revet ost
litt smør til steking

Slik gjør du:
Visp sammen melk og egg. Tilsett de tørre ingrediensene og rør det sammen til du har en klumpfri røre. Smelt smøret og rør det inn.

Sett på vaffeljernet, smør med litt smør både oppe og nede så er du sikker på at vaflene ikke brenner seg. Når du har hatt røra i vaffeljernet slik du pleier, drysser du over litt strimlet skinke og revet ost. Stek deretter vaflene på vanlig måte til de er blitt gylne. 

Server skinkevaflene med rømme og oppkuttede grønnsaker

IMG_7353.jpg