Pølser med godt tilbehør

Og der var påskeferien i gang for mange:)  Kanskje er dere alt kommet opp på hytta? Her nytes en rolig hjemmehelg, så et par arbeidsdager før det blir påskeferie på fjellet. Uansett vær, føre eller hvor vi er i påsken liker vi å spise god mat. Er det fint vær spiser vi så mange måltider som mulig ute. Jeg elsker mat som kan grilles, enten på grill eller bålpanne. I år blir vi en god gjeng på hytta og da er det perfekt med mat som er lett å lage til mange. Pølser med godt tilbehør oppfyller alle kriterier. Men for at en pølsemiddag skal være skikelig god trengs gode pølser og godt tilbehør. Her får du oppskrift på vårt favoritt tilbehør til pølsefesten.  Det beste er at det meste kan lages klart i forkant. Så er det bare å fyre opp grillen og håpe at solen skinner - slik at pølsene (med godt tilbehør;) kan nytes i solveggen.

IMG_3534.jpg

Under finner du oppskrift på noen av pølse-tilbehørene vi liker best, du trenger for all del ikke lage alle til en pølsemiddag. Prøv deg frem og finn deres favoritter.

Syltet rødløk, oppskrift finner du her
Chimichurri, oppskrift finner du her
Her finner du oppskrift på  kålsalaten,
Her finner du oppskrift på hjemmelaget ketsjup

TIl Sennepsausen trenger du:
1 ss dijonsennep
3 ss bodsennep
1 ss grov sennep
1 eggeplomme
1 ss akasiehonning
salt
pepper
1 dl solsikkeolje

Slik gjør du
Rør sammen sennep, eggeplomme, honning, salt og pepper: Spe med olje.
Nb! alle ingrediensene bør være romtempererte.

Til ca 12 pølsebrød trenger du:
Ca 425 gram hvetemel
3 dl melk
30 gram temperert meierismør
0, 5 ts salt
0, 25 gram fersk gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
1 egg
Melk til pensling
Evt. strø over sesamfrø

Slik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene, ha i egget og den lunkne melken. Bruker du fersk gjær rører du dette ut i melken før den tilsettes de tørre ingrediensene. Ha tilslutt i det tempererte smøret. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter.

Dekk så bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time. Ha deigen på et melet bakebord og del deigen i ca 12 deler. Rull ut som boller som du igjen former til avlange pølsebrød. La de etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 40 minutter. Pensle med melk og strø over sesamfrø hvis du ønsker det. 

Stekes på 225 grader - midt i ovnen i ca 10 minutter til de er gyldne og fine. Avkjøles på rist.

Disse kan fint fryses. De tines da på benken og varmes noen minutter på 175 grader varmluft rett før servering.