Små Napoleonskaker

På søndag er det farsdag. Vi har prøvd å selge inn både ferske kanelboller og brownies til våre menn. Men uten hell. Det er visst bare en kake som gjelder hvis de selv får velge. Og det er Napoleonskake!

Vanligvis er dette en kake vi kjøper, for sannheten er at kjøpevarianten smaker fantastisk godt, men så var det barna da, som hadde stor forventning om at de ville bake til Pappa på søndag. Dermed var det bare å kaste seg ut i det - og bake napoleonskake. Siden en porsjon av kjøpevarianten er i største laget for små mager (og igrunn også for oss!) tenkte vi at når vi først skulle bake denne kaken er det genialt å bake litt mindre porsjonskaker.

Og det smakte like fantastisk som kjøpevarianten, med nydelig, tykk vaniljekrem mellom to lag knasende butterdeig, toppet med en herlig søt melisglasur! Nam!

Kjøp hvis du ikke har tid til å bake, men om dere har tid må dere prøve denne oppskriften.

IMG_8788.JPG
IMG_8773.jpg

Du trenger
2 ss hvetemel
2 plater butterdeig
2 gelantinplater
1 vaniljestang
3 dl melk
60 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss maisena
2-3 dl kremfløte

melis
vann
evnt et par dråper med romessens

Slik gjør du det
Strø litt mel over den frosne butterdeigen, la den tine under et håndkle på benken i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 170 grader

Kjevl så ut butterdeigen på et melet bakebord, til den er ca 2 mm tykk. Hver leiv ruter du så opp, eller evnt bruker en utstikker. Vi rutet opp 9 ruter pr leiv.

Ha rutene over på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk deigen med en gaffel, før du steker den i ca 15 minutter, butterdeigen skal da være lett gylden. Avkjøl.

Legg gelantinen i kaldt vann.

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2/3 av melken, sukkeret; vaniljestang og frø i en kjele. Varm dette opp til kokepunktet. Resten av melken har du sammen med maisenaen og eggeplommene i en bollle.

Hell så den varme blandingen over eggeblandingen mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp blandingen og la den småkoke i ca 1 min under konstant røring.

Ta ut vaniljestangen og hell kremen over i en bolle. Klem vannet ut av gelantinplatene og rør det inn i den varme blandingen. Avkjøl, rør av og til.

Pisk så fløten til krem. Rør den kalde vaniljekremen glatt og vend inn pisket krem.

Legg så halvparten av butterdeigs rutene utover et fat, smør på vaniljekrem.

Bland melis med vann til en glatt glasur, smør dette på de andre rutene som du legger på toppen av de du allerede har hatt vaniljekrem på.

Sett kakene i kjøleskapet i minst 1 time slik at kremen får satt seg.

Så er det bare å sette på kaffen og feire VERDENS BESTE PAPPA!