Hønsefrikassé

Ta søndagsmiddagen tilbake og inviter storfamilien på en rykende varm gryte med nydelig hønsefrikasse! En gammel klassiker som like lett å lage som den er å like!

hoevd.jpg

For å lage en skikkelig god hønsefrikasse må du ha litt tid. Høna må få god tid til å koke slik at kjøttet blir mørt og godt. 

Den trenger mellom 1,5-2 timer hvis høna er tint, og 2-3 timer hvis den er frossen når den legges i gryta. På dette tidspunktet trenger du ikke gjøre noe annet enn å være i nærheten.

Deretter skal høna avkjøles før du plukker av alt kjøttet. Hvis du ønsker det kan du gjøre denne delen av prosessen dagen før du skal servere hønsefrikassen, da gjenstår det bare å lage selve frikassen dagen etter, noe som bare tar rundt 30 minutter før middagen er klar. Men husk. Gjør du det på denne måten må du for all del ikke kaste kraften, det er i kraften alle de gode smakene sitter.

Prøv du også! Dette er en sunn, enkel, smakfull og veldig god søndagsmiddag!

forberedelse.jpg

Til 8-10 personer trenger du:

1 rå høne
1 laurbærblad 
5 pepperkorn
1 løk delt i fire
salt
3 gulrøtter
1/4 kålrot
2 vårløk
4-6 poteter avhengig av størrelse
1 liter kyllingkraft
1 dl fløte
50 gram smør
50 gram mel
hakket persille til servering


Slik gjør du:

Ha høna i en gryte og dekk den med kaldt vann. Ha i laurbærbladet, pepperkorn, og salt – og kok opp. La høna småkoke under lokk i ca 2 timer. Skum av underveis. Høna er nå veldig mør. Sil av kraften.  Plukk så kjøttet av høna og legg dette til side.

Skrell grønnsakene og del dem i like deler. 

Smelt smøret i en kjele hvor du har i grønnsakene. Ha i litt og litt mel og spe på med den avsilte hønsekraften. Kok dette, og la det koke til grønnsakene er møre. 

Før servering har du i fløte og hønekjøttet. 

Tips: Server hønsefrikasse med flatbrød eller godt brød, godt smør og et lite persilledryss over.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no