Hjemmelagde Kornmo-kjeks

Med barn i huset er det et stadig ønske om noe søtt, en dessert eller en kjeks- og hvor mange dager er det egentlig til lørdag?? Som foreldre kan det være litt av en utfordring å være konsekvent nok til å si nei til disse stadige henvendelsene (og forsøkene på å åpne godteskapet…)

Sunne og gode alternativer er derfor kjærkomne hjemme hos oss. 

Både til den stressende timen etter jobb og barnehage der sulten skal stilnes umiddelbart, og til dager da barna skal på tur og det er hyggelig å kunne sende med noe godt i sekken. Når det er skogstur i barnehagen pleier jeg å sende med grove, fylte horn hvis jeg har dette i fryseren, men med oppskriften på Kornmos hjemmelagde kjeks har vi plutselig fått et nytt alternativ.

Oppskriften er veldig enkel og du har sannsynligvis alt du trenger i skapet. Sett på en lydbok, la barna bli med på en hyggelig bakestund og gi det et forsøk! Du kommer ikke til å angre.

IMG_6903.JPG

Til ca 30 kjeks trenger du:
100 gram havregryn
80 gram grov sammalt hvete
40 g solsikkefrø
25 gram solsikkeolje eller rapsolje
0,5 ts havsalt
1 ss maltekstrakt (kan sløyfes eller erstattes med 1 ss honning)
1 ts bakepulver
1 dl vann

FullSizeRender.jpg

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 190 grader. Bland alle råvarene godt. Maltekstrakt kan sløyfes, evt erstattes med 1 ss honning. La deigen stå i 5 - 10 minutter. Kjevle så ut til ca. 3 mm tykkelse.  Her kan du gjerne bruke et bakeark av teflon for å gjøre prosessen lettere. 

Stikk ut kjeksen i runde former, bruk gjerne en kopp eller et glass. 

Ha kjeksen over på en stekeplate og stek dem i 15-20 minutter til de er svakt gylne.

FullSizeRender-6.jpg
IMG_6892.JPG
IMG_6899.JPG

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med Orkla og publisert på plusstid.no