Kjøleskapsgrøt med chia, havregryn og sprø topping

Finnes det noe bedre for travle småbarnsfamilier enn en frokost som lager seg selv mens dere sover? Her i huset har vi dilla på kjøleskapsgrøt for tiden.  Når jeg våkner på morgenen er jeg så glad for de minuttene jeg brukte kvelden før på å røre sammen denne fine starten på dagen.  Har dere ikke laget dette før - burde dere prøve. Her er to av våre favoritter. De er ganske like, men i den ene tilsetter jeg chiafrø. Hva jeg topper kjøleskapsgrøten med varierer, men det er innmari godt med friske bær i kombinasjon med granola eller ristede kokosflak og havregryn.

FullSizeRender-8.jpg

Til en porsjon trenger du:
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt
1 dl melk ( jeg bruker ekstra-lettmelk)
1 ss honning
For variasjon kan du også tilsette 1 ss chiafrø

Slik gjør du:
Bland sammen havregryn, yoghurt, melk og honning på kvelden. Dekk med plast eller lokk og sett i kjøleskapet natten over. På morgenen har du en spiseklar frokostgrøt.

Kjøleskapsgrøten blir ekstra god om du topper den med granola eller rister litt havregryn og kokosflak i pannen - (3-5 minutter på middels til sterk varme) og har dette oppå - sammen med friske bær.

FullSizeRender-7.jpg