Blåbærpai

Skogen er igjen fylt opp med deilige blåbær. Vi bor i nærheten av skogen og tar stadig med oss bøtter og spann på jakt etter saftig og søte blåbær. Dvs, å ha med seg bøtter og spann er dog litt optimistisk, for stort sett holder det med en liten kopp når jeg er på blåbærtur med to små. Er vi heldig blir det nok bær til å spise blåbær med melk til kvelds. Om du har vært på blåbærtur og er heldigere med fangsten enn oss, anbefaler jeg deg å lage denne nydelige blåbærpaien. Den er populær både hos store og små. Egenplukkede bær eller ikke - blåbærpai blir det uansett, for det funker helt fint å lage denne med frosne blåbær også. 

Du trenger til blåbærfyllet
400 gram blåbær
75 gram sukker
2 ss maisenna
0,5 sitron (saft og skall)

Du trenger til smuldredeigen
200 gram meierismør (i terninger)
150 gram hvitt sukker
50 gram brunt sukker
300 gram hvetemel
75 gram havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 egg

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Dekk en paiform eller annen ildfast form med bakepapir. Bland sammen blåbær (bruker du frosne, må de være tint) med sukker, maisenna og sitronsaft. Riv sitronskallet på den fineste delen av et rivjern og ha oppi (husk å vaske sitronen godt før bruk) Fordel så blåbærfyllet utover bunnen av formen. 

Finn deretter frem en kjøkkenmaskin. Ha smøret og alle de tørre ingrediensene oppi. Kjør så til du har en smuldrete masse. Ha så i egget og kjør litt til. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan dette fint gjøres for hånd. Fordel så smuldredeigen over blåbærfyllet.

Stekes så på 180 grader varmluft i ca 40 minutter.

Serveres gjerne lun. Paien smaker ekstra godt sammen med vaniljeis, kesam eller litt rømme.