Dessertpannekake

I vår familie har vi innført en ny aktivitet, nemlig morellspyttekonkurranse. Barna synes det er kjempegøy:) Har vi besøk eller de kjeder seg, er Anna ikke sein med å arrangere denne konkurransen som handler om å spytte morrelsteinen lengst. Dette har medført en økt interresse for moreller. Er vi i butikken kan vi ikke gå forbi morellene uten å ta med oss en pose eller to (de smaker jo nydelig nå) Når ikke morellene skal brukes til konkurranse, er de fantastiske å putte i denne dessertpannekaken. En akkurat passe søt pannekake, som passer perfekt etter en suppe eller fiskemiddag. Den funker også utmerket å servere på trammen om du får uventede gjester en sommerformiddag. Om dere har brukt opp alle morellene til spyttekonkurranse, kan moreller fint erstattes med andre bær som blåbær, bjørnebær eller bringebær.

Du trenger:
3 egg
80 gram sukker
200 gram hvetemel
3 dl kefir, eller tjukkmelk
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 sitron
200 gram moreller eller andre bær
melis til pynt.

Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene utenom sitronen og morellene til en jevn røre. Sitronen vasker du godt, før du bruker et rivjern (med så små hull som mulig) og rasper skallet oppi, etterpå presser du ut saften av sitronen og blander inn i røren.  Morellene legger du i bunn av en bakepapirkledd form og drysser litt sukker over,  hell så over røren.
Stekes så på 200 grader i ca 30 minutter. Når dessertpannekaken er avkjølt kan du drysse litt melis over. Server som den er, eller med litt rømme, kesam eller vaniljeis ved siden av.