Vietnamesisk baguett

Hva med å lage en vietnamesisk baguett i helgen? Du synes kanskje det er litt pussig å servere vietnamesiske smaker i en klassisk fransk baguette? Kombinasjonen stammer fra tiden da Vietnam var en fransk koloni, og jeg lover deg at det funker. Godt krydret, langtidsstekt svinekjøtt, servert med en herlig spicy salat toppet med koriandermajones og kanskje litt ekstra sirichasaus om du liker det ekstra hot. Baguettene baker du gjerne selv, eller kjøper de ferske om du rett og slett ikke gidder å bake. Jeg tror kanskje uansett at dette kan bli en ny helgfavoritt, det er i hvertfall blitt vår:)

Du trenger til kjøttet
ca 1 kg nakkekoteletter
4-5 ss med koreansk chilipulver
2 ss korianderfrø
2 ss fenikkelfrø
Havsalt

Slik gjør du:
Først rister du fenikkel og korianderfrøene i en tørr middels varm panne. Så knuser du det i en morter før du blander det med salt og chilipulver. Gni dette inn i kjøttet og la det gjerne marinere over natten. Legg så kotellettene utover i en langpanne og stek dem på 130 grader i ca 3 timer, men gjerne lenger om du har tid, virker de tørre kan du helle litt vann over underveis.Før servering deler du kjøttet opp i mindre biter og freser det kjapt i stekepannen. Du kan evt grille kjøttet isteden for å langtidssteke, kjøttet blir da mindre mørt, men får den gode grillsmaken.

Du trenger til salaten og salatdressingen
2 gulrøtter
1/3 rettich
3 vårløk
1 agurk

1 lime (saften)
3 ss riseddik
1,5 ts fiskesaus
1,5 ts rørsukker
0,5 ts salt
2 ss sesamolje
1 finhakket rød chili

Slik gjør du med salaten og dressingen
Kutt opp alle grønnsakene i små tynne staver. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salat rett før servering.

Du trenger til Koriandermajonesen
1 bunt koriander
4 dl solsikkeolje
1 egg
1 ss dijonsennep
saften av en halv sitron
salt
1 ts karripulver
1 ts cayennepepper

Slik gjør du:
Finhakk korianderen før du kjører den sammen med solsikkeoljen i en stavmikser til en jevn korianderolje. Bland så sammen egget og sennepen i en bolle (viktig at det er romtemperert)  hvor du gradevis sper med korianderoljen - rør hele tiden til det begynner å tykne. Dette kan du også gjøre med en stavmikser, men det er viktig å ikke tilsette for mye av oljen om gangen for å få en tykk og god konsistens. Smak så til med sitron, salt, karri og ceyennepepper.

Om du ikke vil lage majones selv, er det veldig lett at det skiller seg om du blander korianderolje inn i ferdikjøpt majones, da ville jeg heller anbefalt å blande litt siricha-saus i majones og servere chilimajones isteden.

Regn ca to store baguetter til 4 voksne. Del baguetten i ønskede biter. Ha så på salatblad, spicy salat, koriandermajones, svinekjøtt og topp det hele med finhakket koriander og litt ekstra Siricha-saus

Så er det bare å nyte:)