En litt sunnere sjokoladedessert

Nesten daglig kommer spørsmålet om dessert opp. Egentlig er jeg enig med husets små at det er veldig godt med noe søtt etter middagen. Sjokoladefondue er en sosial, fin og i grunn ganske sunn dessert. Oppkuttet frukt og bær får spille hovedrollen og i kombinasjon med smeltet sjokolade blir det uimotståelig godt! 

Du trenger:
Oppkuttet frukt og bær (her er favoritten jordbær, eple, appelsin, pære, blåbær, kiwi og banan)
100-200 gram sjokolade, lys eller mørk alt etter hva dere liker best.
evt 1 dl fløte

Slik gjør du det:
Jeg har et helt enkelt fonduesett (en skål, hvor det er plass til et stearinlys under) Sjokoladen deles da opp og legges i skålen. Jeg pleier da å tenne lyset før vi spiser middag, og sjokoladen er da perfekt å dyppe frukt og bær i når vi er klar for dessert.

Om du ikke har en slik skål kan du smelte sjokoladen over et vannbad. Del da opp sjokoladen i mindre biter, og ha det over i en bolle som du setter over en kjele med varmt vann (vannet bør ikke koke, da det fort blir for varmt for sjokoladen).

Hvis du ønsker å blande sjokoladen med litt fløte koker du opp fløten i en liten kjele før du setter kjelen til side og rører inn den finhakkede sjokoladen. Du kan også fint gjøre dette først - for så å helle det over i fondue-bollen.