Mumie-pølser

Halloween nærmer seg. Her er planen å ikle oss i skumle drakter og ha en liten halloween-fest for store og små. På menyen står gresskarsuppe til de voksne og mumie-pølser til barna. Mumie-pølsene er ikke bare populære hos barna, men veldig greit å servere da de kan lages i forkant. Om dere skal samles før husvandring på selveste Halloween, er dette ekstra smart. Disse kan fort sette prikken over i'en på årets skumleste kveld  🎃 

FullSizeRender-10.jpg

Til ca 20 mumie-pølser trenger du:
En pakke med 5 kjøttpølser (du kan også bruke grille eller wiener - alt etter hva du liker best)
850 gram hvetemel
50 gram fersk gjær
5 dl melk
75 gram meierismør (temperert)
1 egg
1 ss salt
melk til pensling
sesamfrø til strøssel

Slik gjør du:
Først lager du deigen til selve hornene. Da har du de tørre ingrediensene + egget oppi en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader og rør ut gjæren i melken. Deretter tilsetter du den lunkne gjærblandingen i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter.

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 1 time)

Nå skal du lage pølsehornene. Det gjør du slik:
Del opp hver kjøttpølse i fire deler på langs. Da vil du få 20 tynne pølser. Jeg pleier å dele horndeigen i to for å så dele hver del i 12 deler. Jeg pleier nemlig alltid å lage noen (her altså 4) uten pølse, da det ofte kommer noen som ikke liker pølser eller veldig små barn som ikke skal spise det enda.

Deigbitene rulles til en lang leiv som så tvinnes rundt hver pølsebit - slik du ser på bilde. Når jeg lager mumie-pølser passer jeg på at jeg tvinner deigen slik at det blir en åpning litt høyt opp på pølse til ansikt.  Mumie-pølsene legges så på en bakepapirkledd stekeplate der de etterheves på et lunt sted i ca 30 minutter. Før de settes i ovnen kan mumie-pølsene pensles med melk (evnt egg)

Pølsehornene stekes ved 225 grader i ca 10 minutter og nytes gjerne "lune"

Mumie-pølsene sine øyne er en tykk sjokoladesaus, du kan også evnt bruke sukkerkulør til dette.

Om du lager Mumie-pølsene klar i forkant, fryser du de. Før servering kan de tines i romtempratur, før de varmes noen minutter på varmluft, 175 grader i ovnen.