Havregrøt på ett minutt

Før jeg fikk barn synes jeg det hørtes rimelig desperat ut å skulle gjøre det man kunne for å spare 3 minutter om morgenen. Men det var før jeg hadde frokostmøter i byen og barn som skulle leveres i barnehagen og på SFO før den tid.

Havregrøt er noe av det beste vi kan spise til frokost hjemme hos oss. Det er også noe av det sunneste. Men likevel lager vi det alt for sjelden. Det tar akkurat litt for lang tid og som regel ender vi opp med naturell yoghurt med granola. Men nå er vi tilbake på grøtkjøret - og det skyldes en litt annen fremgangsmåte enn jeg er vant med.

Det som skiller denne oppskriften fra andre er at havregrynene bløtlegges på kjøkkenbenken natten over. Dermed kan du redusere koketiden morgenen etter. Grøten trenger da bare å kokes opp og et lite minutts koketid før den er ferdig. Grøt som lages med denne fremgangsmåten er ikke bare raskere, den er også sunnere, ettersom bløtleggingen gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig for kroppen. Genialt. 

IMG_1038.jpeg

Til 4 porsjoner trenger du:
3 dl havregryn
7 dl vann
1/4 ts salt
Friske bær og honning til servering

Slik gjør du:
Rør sammen havregrynene og vannet i en liten kjele på kvelden. Ha på lokk og la grøten stå på kjøkkenbenken til neste morgen. På morgenen tilsetter du salt før du koker opp grøten. La den koke i ca 1 minutt. Spe med litt melk om du ønsker det.

Fordel grøten i boller og ha på bær, honning og evt litt yoghurt naturell om dere ønsker det.

IMG_1037.jpeg