Matpakkebrød i langpanne

Dette er mitt nye favorittbrød. Det er superenkelt å lage, krever ingen elting eller knaing og blir minimalt med oppvask ettersom den ferdig hevede deigen kan bare helles over på et bakepapir. I tillegg egner det seg godt til å fryse.  Det er derfor supert å bake på søndager og legge i fryseren, slik at dere har brød resten av uka. 

Matpakkebrød i langpanne-kopi.jpg

Til ca 30 brytebrød trenger du: 
9 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
600 gram hvetemel
200 gram sammalt grovt hvetemel
200 gram sammalt fint hvetemel
100 gram havregryn
ca 100 gram frø, feks. sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner

Slik gjør du:
Rør sammen alle de tørre ingrediensene - inkl tørrgjær om du bruker det. Tilsett lunkent vann. Bruker du fersk gjær rører du inn gjær i det lunkne vannet før du blander gjærblandingen inn i alt det tørre. Elt deigen lett i en kjøkkenmaskin eller med en sleiv. Tilsett så smeltet smør eller olje og rør deigen godt sammen. Deigen blir forholdsvis fast. 

 Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 40 minutter. Dekk en stekeplate med et bakepapir. Hell deigen over på bakepapiret. Trykk deigen ut over papiret og mot kantene slik at deigen blir liggende i et jevnt lag. Bruk så en pizzaskjærer eller kniv til å dele opp deigen i ca 30 små brød (litt avhengig av hvor store du ønsker dem) Ha på solsikkekjerner, havregryn eller sesamfrø hvis du ønsker det.  Skru så på ovnen på 200 grader og la deigen etterheve under et kjøkkenhåndkle mens ovnen blir varm.  Sett brødet inn midt i ovnen og la det steke i 15-20 minutter. Brødet er ferdig når småbrødene er gylne og lager en fin hul lyd når du banker lett under brødet.

Avkjøl på rist.