Sjokoladepudding

Hva med å lage hjemmelaget sjokoladepudding til dessert i dag? Med samme utgangspunkt kan du enkelt lage både lys og mørk sjokoladepudding. Her i huset elsker barna og mannen lys melkesjokoladepudding, mens jeg foretrekker en litt mørkere sjokoladepudding gjerne toppet med noen nøtter.

Sjokoladepudding og vaniljesaus hører sammen. Renner du over av energi kan du lage denne nydelige vaniljesausen her . Men kjøpesausen fra piano er jammen god den også og funker mer enn fint som følge til din hjemmelagde sjokoladepudding.

Du trenger:
3 dl melk
2 dl fløte
50 gram sukker
100 gram sjokolade
5 plater gelatin 

Slik gjør du:
Kok opp fløte, melk og sukker. Del sjokoladen i mindre biter. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen. Om du ønsker å bruke ulike sjokolader - heller du halvparten av den kokte fløtemelken over i en bolle og rører inn for eksempel lys sjokolade i denne bollen, mens du rører den mørke inn i den resterende fløtemelken i kjelen.

Gelatinen bløtlegges i kaldt vann i minimum tre minutter. Vannet klemmes så av før gelatinen røres inn i den varme fløtemelkeblandingen hvor du akkurat har rørt inn sjokoladen. Husk å tilsette gelatin i begge beholderne dersom du både lager lys og mørk sjokoladepudding (2,5 plater gelatin i hver bolle) Sjokoladepuddingen er nå klar, den trenger bare et par timer i kjøleskapet til å sette seg.

Håper det smaker:)