Eplemuffins med vaniljekrem

Jeg sitter ofte og jobber på Samson bakeri og der tror jeg muligens de har verdens beste eplemuffins. Hver gang jeg er der og får øye på de nystekte eplemuffinsene bak disken begynner jeg å tenke på noe jeg så på deres instagram-konto en gang:  "Er det misunnelsesverdig eller trist å ha selvdisiplin nok til å stå imot nystekte kanelboller?" Betimelig spørsmål som alle burde stille seg iblant, og et spørsmål jeg stadig stiller meg når det gjelder eplemuffins. Svaret mitt er nok det samme enten det gjelder kanelboller eller eplemuffins. Det er trist. Kort og godt. Livet er for kort til å ikke spise eplemuffins når man først har muligheten. For en ting er sikkert, hvis du lager disse muffinsene en solfylt og varm høstdag, og helst spiser dem ute i den klare, sprø høstluften, gjerne sammen med en god kopp kaffe, så er det igrunn lite som føles trist.  Det tror jeg at jeg kan garantere. Denne oppskriften er hentet fra Lise Finckenhagen, og den minner ganske mye om de fantastiske muffinsene til Samson, så denne oppskriften er vel verdt et forsøk!

Til ca 12 muffins trenger du: 
150 g smør
2 store egg
150 g sukker
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljesukker, feks Jacobs
1 dl fløte
2-3 syrlige norske epler
2 dl vaniljekrem (kjøp ferdig)
2 ts kanel
2 ss sukker
perlesukker til pynt

Slik gjør du:
Smelt og brun smøret forsiktig til det blir nøttebrunt. Avkjøl. 
Skrell og skjær eplene i jevne båter. Vend så eplebåtene med 2 ss sukker og 2 ts kanel. 

Visp så egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselsvis med fløten (her kan du også bruke melk hvis du heller ønsker det)

Fordel røren i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle. Legg på en skje med vaniljekrem på her muffins og stikk ned 2-3 eplebiter (har du barn som ikke er så glad i bakt frukt kan du lage noen muffins uten eplebiter) Dryss over litt perlesukker og hakkede nøtter hvis du ønsker det. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 grader i ca 20-25 minutter. 

Nyt! Helt uten dårlig samvittighet:)


Denne saken er publisert på plusstid.no