Belgiske vafler med eplesyltetøy

Det er sensommer, søndag, solen skinner og det er den store UT-dagen. Her i huset er vi oppe tidlig som vanlig. Vi er aldri lenge oppe før Anna spør: "hva skal vi bake i dag da mamma"? Jeg foreslår belgiske vafler.  Forslaget faller i god jord hos de små. Vi setter i gang med å lage røren. Planen for formiddagen er en liten ekskusjon gjennom skogen til en lekeplass. Det blir perfekt hviletid for røra. Og hvor godt blir det ikke med nystekte vafler når vi kommer hjem. Vi har et lite epletre i hagen, så vi har allerede vært ute å hentet et par epler til eplesyltetøy. Det er bare utrolig godt med rømme og eplesyltetøy oppå vaflene. Vaflene er ikke så søte i seg selv, så det er godt med litt søtt oppå. Om du vil lage disse vaflene litt sunnere, kan du fint erstatte noe av melet med sammalt mel (for eks 150 gram - de blir fortsatt luftige og fine) Om du ikke har belgisk vaffeljern - kan du godt bruke et vanlig jern, ellers har vi oppskrift på nydelige havrevafler på bloggen. God søndag og GOD TUR!

Du trenger til vaflene
500 gram hvetemel
50 gram sukker
0,5 ts salt
en halv pose tørrgjær
4 egg
4 dl melk
2 dl vann
100 gram smeltet smør

Slik gjør du det:
Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett egg, melk og vann. Rør dette sammen til en klumpfri røre. Smelt smøret i en kjele, vent til det har fått en nøttebrun farge - før du tilsetter det i røren. Rør godt. La røren hvile minst 1 time.
Stekes i et varmt belgisk vaffeljern.

Du trenger til et glass Eplesyltetøy
ca 4 små epler
0,3 dl brunt sukker
0,4 dl vann

Slik gjør du det:
Vask eplene, ta ut kjærnehuset og del de i mindre biter. Ha eplebitene i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp, før du lar eplene småkoke til de er helt møre og har blitt til syltetøy . (ca 40-50 minutter ) ha syltetøyet over på glass og avkjøl.