Sommertaco

«Trines Matblogg». Jeg husker godt første gang jeg hørte om det. Da fantes det knapt matblogger eller matbloggere. Jeg hadde uansett ikke oppdaget dem enda. Kjæresten til broren min var med på hytta og laget en fantastisk god panna cotta med blåbær og lime, og etter det var det bare å sjekke ut hva dette «Trines matblogg» egentlig var for noe. Etter det har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært inne på sidene til Trines Matblogg (nesten utelukkende med godt resultat!) Nå snakker folk om Trine Sandberg som om det er en i familien. At de har fått oppskriften fra Trine. Nesten hver gang jeg er på middag og får servert noe skikkelig godt og lurer på hvor oppskriften kommer fra? Med 50% sannsynlighet er svaret «Trines matblogg». Selvfølgelig er det fra Trine:) 

Denne retten er utvilsomt min favoritt fra Trines Matblogg. Hennes wraps med kyllingspyd, nektariner, avokado og yoghurt er fantastisk god sommermat. Det er friskt og sunt, fylt av masse gode smaker og like populært hos store som små. Har du en favoritt fra Trines Matblogg? Del gjerne! 

Til kyllingspydene trenger du:
4 kyllingfileter, i biter
olivenolje
2 fedd hvitløk
sitron, saft og skall
hakket timian
salt og pepper
6-8 grillspyd

Til lefsene trenger du:
6-8 tortillas
salat
12-16 cherrytomater, delt i to
1-2 nektariner, i tynne båter
1 avokado, i båter
1 rødløk, i ringer
fetaost, i terninger (gjerne en fetaost som er tilsatt chili!)
tyrkisk yoghurt eller annen matyoghurt
litt god olivenolje
maldonsalt og nykvernet sort pepper
eventuelt frisk krydderurter
4 sitronbåter til servering

Slik gjør du:
Lag marinaden til kyllingspydene ved å blande olivenolje, finhakket hvitløk, sitronsaft, sitronskall, hvitløk og hakket timian i en liten bolle. Smak så til med salt og pepper. Del så opp kyllingfiletene i omtrent like store biter og legg dem i en plastpose. Hell marinaden ned i posen, lukk posen og sørg for å fordele marinaden jevnt, slik at alle kyllingbitene er dekket i marinade. Legg så posen i kjøleskapet og la den ligge der i minst en time, men gjerne lenger slik at smakene får satt seg ordentlig. 

Legg trespydene i vann i ca en halvtime før de skal brukes. Når kjøttet er ferdig marinert trer du kjøttet på pinnene slik at de er klare til grilling. Grill så spydene på alle sider til de har fått fin farge over det hele og er gjennomstekte. La kjøttet hvile et par minutter før servering. 

Vask så salat og del opp tomater, nektariner, avokado og rødløk i skiver. Legg på fat. Ha litt tyrkisk yoghurt i en skål, og fetaost i terninger i en annen. Sett fram på bordet sammen med litt godt maldonsalt og olivenolje. 

Varm opp tortilla-lefsene enten i ovnen på vanlig vis, eller på grillen på restvarme. Pass på at de ikke blir brent, de skal bare såvidt få farge. 


Og så er det bare å sette seg til bords, la hver og en i familien anrette sin egen tortilla med salat, friske grønnsaker, fetaost og en raus skje med yoghurt på toppen. Skvis gjerne litt sitronsaft over helt til slutt og hiv innpå:)

Ha en god sommerkveld!