Vaffelkjeks

Kan vi friste med små, søte vaffelkjeks? Vaffelkjeksene er veldig greie å lage. Familiens små tar gjerne på seg kokkeforkle når disse skal lages, for disse er både populære og morsomme å lage. De små tilsetter det som skal i deigen, er med og steker i vaffeljernet og ikke minst - er med og smaker. Nå som sommervarmen er kommet for fullt er det perfekt med en liten bakepause inne. Og hva er vel bedre enn å ta med seg hjemmelagde vaffelkjeks på stranda etterpå? Det skal ihvertfall vi gjøre i dag. Ha en nydelig lørdag!

Du trenger:
100 gram temperert smør
1 dl sukker
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Slik gjør du det:
Pisk temperert smør og sukker hvitt. Tilsett eggene og rør om - ha så i de tørre ingrediensene. Rør til du har en klumpfri røre.
Stekes så i et varmt vaffeljern. Bruk to skjeer og ha røren midt i hvert hjerte i jernet. Når kjeksen er gylden er de ferdig.

Avkjøles på rist. Disse vaffelkjeksene blir litt seige og her i huset er de absolutt mest populære sånn, men om du ønsker en sprøere vaffelkjeks - kan de tørkes i ovnen på 100 grader varmluft til ønsket sprøhet.
 

Du kan tilsette 1 ss kakao om du ønsker sjokoladesmak på vaffelkjeksen - eventuelt litt revet sitronskall som også smaker veldig godt!