Havrevafler

Jeg har prøvd et par varianter av såkalt sunne vafler, og spesielt en med eple og kanel fikk samboeren min til å uttrykke at hvis det var sånn vafler skulle smake kunne han ikke skjønne hvorfor man ikke bare spiste noe annet? Godt poeng egentlig. Men det gjør ikke noe om de er hvertfall litt sunnere enn de tradisjonelle vaflene, så å lage vafler med havregryn og tjukkmelk føles hvertfall litt sunnere og det gjør jo ingenting. Disse er helt perfekt å steke i solveggen etter en lang (eller kort - litt avhengig av hvor store - (og lite aggressive) barn du har) skitur når alle trenger litt påfyll, eller på plattingen når du tar en pause etter å ha spadd bort de siste restene av vinteren for denne gang. Disse vaflene kan du også lage med lettrømme, men her synes jeg det klart beste er å bruke den geniale tjukkmelken fra Rørosmeiriene. Denne får du tak i på blant annet Meny og Ultra. 

Du trenger:
100 g smør
4 egg
1,5 dl sukker
3 dl tjukkmelk (evt kefir)
5 dl melk
1,5 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker (anbefaler Jakobs vaniljesukker!)
1 ts bakepulver
1,5 dl havregryn
4,5 dl hvetemel

Slik gjør du:
Smelt smøret samtidig som du pisker sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret og tjukkmelken i eggedosisen. Ha i melken. Tilsett så vaniljesukker, kardemomme, bakepulver og hvetemel. Bland helt til du har en klumpfri røre. Tilslutt tilsetter du havregryn og blander dette godt inn i røren. Vaffelrøren skal bli nokså tynn i konsistensen.

Bland godt og la røra stå i 15 minutter. Stek med litt smør i jernet.  Server med hjemmelaget bringebærsyltetøy, brunost, smør og kanskje lit rømme hvis dere liker det (da er det kanskje ikke så sunt mer - men pytt, pytt - det er da ferie:))


Denne saken er publisert på plusstid.no