Hjemmelaget jordbærgele

Har du laget gele før? Ja, tenker du kanskje - du har blandet det pulveret som finnes i firkantede bokser med vann og kokt opp. Nå skal vi introdusere deg for GELE. Hjemmelaget. Det tar faktisk ikke så mye lengre tid å lage gele fra bunnen av. Men den store forskjellen er at du rører sammen ordentlige jordbær med vann, sukker og gelatin isteden for et farget pulver som du egentlig ikke aner hva innholder. Angående resultatet, kan jeg si det sånn at etter jeg startet å lage denne geleen til barnebursdag eller 17.mai - har jeg måttet regne gele til de voksne gjestene også.

Til ca 2 liter gele trenger du:
1 kg frosne jordbær
400 gram sukker
1 vaniljestang
1,5 l vann
25 plater gelatin

Slik gjør du:
Ha frosne jordbær i en kjele sammen med sukker og vaniljestangen som du har delt og tatt ut frøene av (ha både stang og frø i kjelen). Hell på vann og kok opp langsomt. La det småkoke i ca 10 minutter. Sil så væsken gjennom en finmasket sil. Jordbærene som du har kokt ut all kraften av kaster du - det er nå i jordbærkraften den gode smaken sitter.  Legg gelatinen i kaldt vann i ca 3 minutter. Klem ut væsken og ha gelatinen over i den varme kraften. Rør til det løses opp. Helles over i ønsket form. Enten porsjonsformer eller en stor beholder som jeg har gjort på bildet. La stå i kjøleskapet natten over. 

Når du først har laget hjemmelaget gele er det jo ekstra stas å servere den med hjemmelaget vanniljesaus (også så utrolig mye bedre den hjemmelagde:) Oppskrift på vaniljesaus finner du her.Denne saken er publisert på plusstid.no