Klassiske pannekaker

Vi har fått skikkelig pannekakedilla. Vi spiser pannekaker til frokost, til middag, til dessert og til kvelds. Ja, selvfølgelig ikke til alle måltider hver dag, men vi har så dilla at det hører til sjeldenheten at det ikke stekes en pannekake i løpet av en dag hjemme hos oss.  Her skal du få vår favorittoppskrift. Det jeg liker så godt med denne oppskriften er at pannekakene blir like gode ( og røra like samarbeidsvillig) om du bytter ut noe av det fine melet med sammalt hvis du skal lage frokostpannekaker, eller om du tilsetter litt sukker hvis pannekakene skal serveres til dessert.

Til ca 10 tynne pannekaker trenger du:
2 dl hvetemel
3 dl melk
2 egg
0,5 ts salt
3 ss smeltet smør

Slik gjør du:
Melk og mel piskes sammen til en klumfri røre. La dette svelle 20-30 minutter (evt over natten om du skal ha pannekaker til frokost). Rør inn egg, salt og smeltet smør. Stek så tynne pannekaker i en varm stekepanne. Jeg bruker bare litt smør i panna til den første pannekaken, og ellers ingenting.

Om pannekakene skal til frokost eller kveldsmat bytter jeg ut 1 dl av melet med fint sammalt hvetemel, sammalt speltmel, eller emmermel (som jeg også har litt dilla på om dagen ;)) Om jeg vil ha litt søtere pannekaker tilsetter jeg 1 ss sukker.


Denne saken er publisert på plusstid.no