Verdens enkleste morsdagsscones

Mannen min er ikke typen som er innom blomsterbutikken hver fredag - men en morsdagsfrokost i samarbeid med Anna vil han gjerne diske opp med. Men han trenger noen hint. For når sant skal sies så sitter han sjelden og googler oppskrifter sånn som jeg holder på med. Derfor har jeg de siste årene tilfeldigvis lagt fram noen enkle oppskrifter eller hatt mobilen oppslått på for eksempel "enkle frokostscones"  Og det har funket! Morsdagsfrokost på sengen har det blitt. Med en veldig fornøyd mann som synes han kom på noe lurt, en veldig stolt Anna som har laget verdens beste scones - og en veldig glad Mamma.

Du trenger:
250 - 300 gram hvetemel
( 75 gram hvetemel kan erstattes med sammalt mel om du ønsker grovere scones)
2 ss sukker
2 ss bakepulver
0,5 ts salt
80 gram temperert smør
1 egg
1,5 dl kulturmelk eller naturell yoghurt

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 220 grader.
Bland de tørre ingrediensene (hold igjen litt av melet). Smuldre inn smøret. Rør inn egg og melk. Rør til du har en smidig deig, men ikke arbeid deigen for hardt. Du trenger ikke en kjøkkenmaskin til dette, du kan lage denne deigen for hånd.  Er deigen klissete tilsetter du nå resten av melet.

Del deigen i to emner. Klem hvert emne litt flatt ut. Bruk en kniv og skjær hver av dem i fire. Ikke ta dem fra hverandre. Dette kan du gjøre etter at de er stekt. Da er det bare å «brekke» de forsiktig fra hverandre.  Stekes på 220 grader i ca 10 -15 minutter

Serveres lune med godt smør, syltetøy eller ost sammen med en god kopp kaffe - til en garantert takknemlig Mamma!