Mammas pai med bacon og vårløk

Det er noe eget med de oppskriftene jeg har funnet hjemme i mammas kokebok. Denne paien er mat jeg har vokst opp med, men uansett hvor nøye jeg følger mammas oppskrift smaker den ikke sånn som den gjorde rundt kjøkkenbordet hjemme. Den blir veldig god servert på mitt kjøkkenbord også, bare litt annerledes. Når pai serveres til middag blir det alltid tatt godt imot både av store og små. Er det rester igjen (noe det sjelden er) er de veldig populære å ha med i matpakken til lunsj neste dag. Pai er også utrolig koselig å servere til kveldsmat når man får venninner på besøk. En lun pai med god salat til - det er snadder:) Og det beste av alt er jo at den kan gjøres helt klar i forkant - så kan du bare kose deg med gjestene mens paien gjør seg ferdig i ovnen.

Du trenger:

Paibunn:
150 gram smør
200 gram hvetemel
ca 2 ss vann

Fyll:
150 gram bacon (evt spekeskinke)
4 egg
2,5 dl fløte (kan erstattes med melk)
250 gram hvit ost - gjerne med litt smak; som cheddar, gryeré, lagret jarlsberg
her kan du godt blande ulike oster
2 vårløk
salt og pepper

Slik gjør du:
Først lager du paideigen ved å smuldre sammen mel og smør. Tilsett vann til du får en jevn deig. Trykk deigen ut i en paiform (ca 25 cm i diameter) og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen på 200 grader i ca 15 minutter. 

Mens bunnen steker kan du lage fyllet. Stek baconet. La det så renne av seg på et kjøkkenpapir. Bland sammen egg, fløte, revet ost, vårløk og bacon, og smak til med salt og pepper.

Paien stekes ved 180 grader i ca 40 minutter og serveres lun - gjerne med salat og godt brød ved siden av.

Ps. Paien er nesten like god dagen etter og perfekt som niste!