Pannestekt skrei med persillesmør

Har du spist skrei i år? Skrei er en torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet og når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. På grunn av at den har lagt en lang svømmedistanse bak seg, blir den ekstra fast i kjøttet. Den er også nydelig hvit og flaker seg lett. Februar og mars er høysesong for skrei. Da er den på sitt aller beste. Så det er bare å benytte sjansen nå! Vi spiste skreien med kokte poteter, gulrøtter og persillesmør. En virkelig delikatessemiddag laget i underkant av 30 minutter. Den falt i smak hos hele familien, inkludert Mormor som var på besøk. Anna (3) var også full av begeistring og uttalte: «Dette kan vi spise i morgen og i overmorgen også»

Dette trenger du:
800 gram skreifileet
havsalt
oliven- eller nøytral olje
1 ss smør
800 gram poteter
500 gram gulrot
200 gram meierismør
persille

Slik gjør du det:
Skreien: Dryss salt over skreifileen. La det ligge i 10 minutter. Skyll så av saltet og tørk forsiktig med et tørkepapir. Skjær skreifileen i porsjonsstykker.

Varm oljen i en stekepanne. Ha i skreifileen og stek på middels varme i ca 5-6 minutter. Snu så fisken og ha i smør. La fisken steke i ytterligere 2 minutter til den begynner å flake seg. Øs over det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha evt på salt og pepper.

La fisken hvile et par minutter - deretter bør den serveres umiddelbart.

Tilbehør: Skrell poteter og gulrot før du skjærer gulrøttene i ønsket form. 
Kok potetene møre i lettsaltet vann (ca 20 min) og ha i gulrøttene når det gjenstår 10 minutter av koketiden.

Persillesmør: Smelt smøret. Ha i i finhakket persille

Server skreien med poteter, gulrøtter og persillesmør og ha en deilig middag!